A zenehallgatásról dióhéjban II.

Milyen hangrendszert válasszunk zenehallgatásra? Én egy jó sztereót ajánlok a 2.1-es rendszerek helyett. – írta: AMDFan, 10 éve

Végszó

Végszóként azt ajánlom, hogy a lehető legkomolyabb hangrendszert vegyük meg - amit megengedhetünk magunknak -, mert komoly különbségek vannak ahogy haladunk felfelé árban. Sajnos, a tendencia az, hogy hajlandóak vagyunk rengeteg pénzt elkölteni egy okostelefonra vagy TV-re, de hangrendszerre sajnálunk kiadni 20-30 ezer forintnál többet.

Nézzük csak meg, hogy milyen TV-t lehet 20-30 ezer forintért kapni! Nos, hangfalból pontosan ilyen minőséget kapunk ezért az összegért. Szólni fog és pont.

Tudom, hogy sokaknak van 2.1-es rendszere; én bíztatok mindenki arra, hogy cserélje le egy jó minőségű sztereóra. Általában, ha valakinek a füle hozzászokott egy dübörgős 2.1-es hanghoz, akkor elsőre furcsának fogja találni egy kiegyenlített rendszer hangját.

Egy ilyen váltás után érdemes adni a sztereónak minimum 2 hetet, akár 1 hónapot, hogy megszokja a fülünk az új hangzást. Garantált, hogy olyan részletek fognak előbújni a régi zenéinkből is, amik eddig "nem voltak ott".

A zenehallgatás egészen más szintre fog emelkedni. Véleményem szerint 60-70 ezer forinttól indulnak azok a hangfalak, amelyek nagyon jó árértékarányt képviselnek, és egyértelműen mutatják az irányt a legkomolyabb rendszerek felé.

Itt a PH-n továbbra is ajánlom a 2.0 / 2.1 hangfalak és a Hi-Fi-ről általánosságban topikokat. Megjegyzem, a Hi-Fi topikban - nevéből adódóan - inkább a komponens hifirendszerek az irány, ami szintén nem elvetendő, csak véleményem szerint több millió forintnál kezdődik az a minőségi szint, amit már csak komponens rendszerrel lehet elérni.

Azóta történt

Előzmények