Acer Aspire R7 - Egy új korszak

Hosszú volt az út, melyet végigjártam, hogy a végén az Acer különleges ultrabook-tablet kombóját válasszam. – írta: Barthezz2, 10 éve

Bevezető

Még valamikor középiskolás koromban indult be nálam a nagy PC őrület. Cseréljük le ezt, vegyünk bele azt, nagyobb proci kell, mert ez nem fut rendesen, vagy épp egy új gépház, mert a régit kinőttem.
Gondolom, nem nagyon kell bemutatnom ezt a folyamatot, mert e sorok olvasói közt biztosan sokan bólogatnak, hogy igen, ez nálam is így van/volt.

Persze ki előbb, ki utóbb kezdte, de a PH olvasói közt bizonyára nagy számban találunk hozzám hasonló utat megjárt embereket. Annak idején magától értetődő volt, hogy ha valami gond van, akkor álljunk neki barkácsolni, ha más nem maradt telepítsük újra a Windows-t, éjszakába nyúló telepítések, szerelgetés, aztán mikor végre elértük amit akartunk, pár nap nyugalom után jöhetett az újabb őrület. Még most is emlékszem, mikor sokadmagammal a Windows 7 topikban vártam, hogy végre kiadja a MS-t a Win7 beta kulcsait, és indulhatott végre a telepítés. Szép hosszú éjszaka volt...

Valahol ez volt az a pont, mikor kis fordulatot vettem a "PC lázban". Ugyan végigjártam a Windows 7 minden lépcsőjét, közben egy-két új hardver is érkezett, de aztán a végleges változat megjelenését, és beszerzését követően már valahogy hosszú hónapokat elvoltam, nem akartam újra telepíteni, nem akartam szórakozni vele.

Persze aztán jött a Windows 8, ahol a Developer Preview-tól kezdve az összes verzió megjárta a gépemet, de ekkor is inkább csak feltettem, és használtam, mintsem szanaszét teszteljem, vagy moddoljam. A végleges megjelenése óta pedig csak egy 8.1 upgrade volt, és használtam boldogan. Azóta a hardver se nagyon változott, jött egy SSD, meg némi extra tárhely, de semmi más. Most viszont már éreztem, hogy valaminek eljött az ideje, vagy a gépet kellene frissíteni, vagy belevágni valami újba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények