Acer T231H érintőképernyős monitor

Windows 8 CP és az Acer monitorának izgalmakkal teli násza egy rövid bemutató keretein belül. – írta: Romvr, 12 éve

Acer T231hmbid vs. Windows 8

Általános elvi problémák

Azt kell mondjam, hogy ezt a monitort nem a Windows 8-hoz tervezték, vagy a Windows 8-at nem a monitorhoz... igaz még béta állapotban korai végleges és örök érvényű igazságokat kinyilatkozni, de a tények fölött nem sikolhatok (vagy hogy a bánatba kell ezt mondani) el.

A monitor fizikai kialakítása miatt a Windows8-as "edge gestures" használata felér egy vallatópaddal. A monitornak ugyanis nem csak vastag, de a képernyő síkjától igencsak elálló kávája van. E miatt pedig a képernyő széleit még vékony ujjakkal se lehet érinteni.
AMD videokártyásoknak (mivel csak azt ismerem) azonban van némi megoldás a fájdalomra, lévén a Catalyst Control Centerben a Scaling beállításon visszavéve egy hangyányit, elérhetővé válik minden.
Így azonban a 23" már inkább csak 22,5" (azaz 1,27cm-el kevesebb) bár még így is nagyobb 2,54cm-el mint a Dell hasonló megoldása.

Az eset tanulságát levontam: Csak olyan érintőképernyős monitort érdemes vásárolni, aminek a kávája egy síkban van a képernyővel. Aminek akár csak pár centit is kiáll a síkból, az már nem "Designed for Windows 8".

KÉP5

A káva okozta problémák

Túl a bajokon

A képernyő széleinek fentebbi módon történő eltolásával azonban egy új világ tárul elénk. Szerencsére nekem elég volt csak nagyjából fél centinyi a függőleges és fele ennyi a vízszintes eltolásból, így még mindig közelebb vagyok a 23"-hoz mint más monitorral.

Azonban tény ami tény, hogy olyan új funkciókról is sikerült tudomást szereznem amiről eddig nem is tudtam. Mint amilyen a képernyő legtetejének megragadása és lehúzása. Ezzel elérhetjük hogy az adott ablakot (Metro, vagy Asztal) kitehetjük egy vékony sávba majd mellécsaphatunk egy másikat.
Hasznos ha egyszerre akarunk mondjuk két Metro alkalmazást használni, vagy a megszokott Asztalt és egy Metro alkalmazást.

A Copy-Paste parancs minden irányba működik, de sajnos a Drag&Drop viszont nem. Illetve hiányolok egy Metro felületű fájlkezelőt is. Ezen felül viszont elmondhatom hogy érintőfelülettel sokkal gyorsabban tudom elvégezni azokat a feladatokat amiket eddig egérrel tettem. Ha majd beindul a szélesebb körű támogatottsága ezeknek a kijelzőknek, szerintem annak aki nem csak játékra vagy szövegszerkesztésre használja a gépet, érdemes lesz beruháznia egy ilyen készülékre.

KÉP6

Dönthetőség és a kábelek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények