Acer E5 575G: ahol a gamer laptop kezdődik

Első heteim tapasztalata: ennyiért ez jelenleg a piacon a legjobb vétel, kevés kompromisszumot kell csak kötnöm. – írta: simonzé, 7 éve

A kütyüim

Szeretem megnézni, hogy mire költöm a pénzem, azonos tudásért nem szeretek a szükségesnél többet fizetni. Szeretek a súlycsoportjukban minimum középkategóriás, de "névtelen" gyártótól származó kütyükkel kísérletezgetni, mivel náluk sokszor minőségi terméket kaphatok a neves versenytársakhoz képest alacsony áron. Így lett átmeneti, vagy épp tartós társam egy J&W Minix netbook, Egy Zenithink ZT-180 két Hisense Sero7Pro tablet, egy SKMEI S-Shock karóra, vagy épp jópár Teclast, Cubot, Jiayu és Xiaomi okostelefon. Ezek közül sok márka már nem is létezik, mások meg időközben befutottak. Mostanában egyébként egy Prestigio Wize 5003-as tabletet nyúzok nagy megelégedéssel.

Nem vagyok igazi játékos, hiszen jópár éve a gyerekeim mellett krónikus időhiánnyal küzdök, nincs nekem időm ilyen úri huncutságokra. Viszont annak a 8-10 évnek az emléke - amikor a Battlefield sorozat részeivel (1942, 2142, BF2, BF3, BF4) sok éjszakát töltöttem aktív gyilkolászással - mégiscsak fel-feltör álmatlan éjszakákon. Szeretek autóversenyezni is, a Dirt2, a RaceDriver3 régi kedvenceim, és lassan az F1 2014 is odaért melléjük. Játékok terén nem vagyok naprakész, nem tudom hanyadik COD MW vagy FIFA jön idén, nekem az élményt a fenti klasszikusok adják. Szívesen golyózom még a Zumában, a Pinball FX2-ben, meg a Pebble-ben is, de újabban pár percnyi androidos ChipChain vagy LifeLine jut csak, amikor várakozom valahol.

Nem mellesleg az eddigi számítógépeim sem túl jó partnerek a komoly játékban: Az asztali gépem egy Core2Duo E6600, Geforce GT730-cal meg 6 GB RAM-mal, de a konfiguráció legerősebb pontja egy 32 collos FullHD-s TV. Ezen élmény ugyan a játék, de a hardver nem igazán bírja. A privát laptopom pedig egy Acer E1 egy Pentium 2117U-s procival, 4GB RAM-mal, meg egy dedikált Geforce 720M-mel. A BF3 erősen butítva még elfut vagy 30 FPS-sel, de a BF4 már alig játszható élvezhető FPS-sel 1366*768-ban mindkét gépen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Acer Predator Helios 300

    A jelenlegi gamer mezőnyben az Acer gamer gépeinek csúcsa méltó ellenfele bármelyik másik játékos gépnek.

  • Win10 és Linux 'low end' laptopon

    Élet egy Intel (Atom) N3060 / 2 GB / 32 GB gépen. Hát élet ez egyáltalán???

  • Acer Aspire Nitro

    Gamer laptop kedvező áron, erős hardverrel, viszont a hűtés terén kompromisszumokat kell kötni.

Előzmények