Acer E5 575G: ahol a gamer laptop kezdődik

Első heteim tapasztalata: ennyiért ez jelenleg a piacon a legjobb vétel, kevés kompromisszumot kell csak kötnöm. – írta: simonzé, 7 éve

Na jó, de miért Acer?

Laptopban sosem kerestem az igazán neves gyártók drága termékeit. Céges gépként általában felső kategóriás Dellek szolgáltak a D620-szal kezdődve úgy tíz évvel ezelőtt, mostanában pedig egy HP Ultrabookkal dolgozom és utazom. Jó kis gépek, de privát célra nem vennék ilyet mondjuk használtan, hiszen pl. ezeken csak nagy lemondások mellett lehet játszogatni régebbi játékokkal. Privát célra részben az egységes töltő előnyei miatt az Acer család tagjai a társaink már jó pár éve. Egy Emachines géppel kezdtünk, majd pár Packard Bell és Acer gép is következett a sorban. A használatban töltött összesen közel 20 év alatt nálunk egytől egyig beváltak, hibátlanul szolgáltak mind. Eközben mindhárom eddigi céges Dellemen komplett alaplapot kellett cserélni féléves korára. Az imádott Latitude 6450-emben kétszer is, emellett pedig gariban kapott új HDD-t, valami I/O modult és akksit is. Az Acerek pedig eközben csendben szolgáltak. Pár megöregedett akksin kívül nem volt semmi bajuk.

A fenti előzmények után egy hírlevélben váratlanul rábukkantam egy gamerként hirdetett gépre, aminek meglepően szimpatikus paramétereihez meglepően kellemes ár tartozott:

CPU: Core i3 6100U
RAM: 4GB DDR4 2133 (Ez egy gamernek kevés, kapott mellé még 8GB-ot +10500 Ft-ért)
15,6' Full HD matt képernyő
DVD író, 1TB HDD
Geforce GTX950M 2GB GDDR5
1db USB2.0 + 2db USB3.0 + 1db USB Type-C
6 cellás akku, 2,4 kg
189 900 Ft (Laptopszalon.hu)

Egyből előbújt a bennem rejlő Fatal1ty, és gamerként vizualizáltam magam ezzel a gépállattal a kezemben. Nosza, adtam az érzésnek, és meg is rendeltem a szerkezetet. Most pedig mesélek Nektek az eddigi tapasztalataimról.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Acer Predator Helios 300

    A jelenlegi gamer mezőnyben az Acer gamer gépeinek csúcsa méltó ellenfele bármelyik másik játékos gépnek.

  • Win10 és Linux 'low end' laptopon

    Élet egy Intel (Atom) N3060 / 2 GB / 32 GB gépen. Hát élet ez egyáltalán???

  • Acer Aspire Nitro

    Gamer laptop kedvező áron, erős hardverrel, viszont a hűtés terén kompromisszumokat kell kötni.

Előzmények