Airsoft: Counter-Strike a valóságban

Kiváncsi vagy milyen lehet egy FPS játék a valóságban? Játssz airsofttal! – írta: laiser, 11 éve

Fegyver típusok, lövedékek

Elektromos fegyverek

A legelterjedtebb fegyver típus, a legtöbb gépkarabély elektromos illetve néhány pisztoly is, általában lithium polymer akkumulátorral működnek.

Két fajtáját különböztetjük meg:
- AEG (automatic electric gun): ide tartoznak az elektromos gépkarabélyok, minigunok stb. Általában 300 és 450 fps között szoktak lenni, tudnak sorozatot lőni.

AEP (automatic electric pistol): ide soroljuk az elektromos pisztolyokat; előnyük, hogy tudnak sorozatot lőni, illetve kicsik és könnyűek, viszont pisztolyok között a leggyengébbek is 250 és 300 fps között vannak.

Rugós fegyverek

A rugós fegyverek tőlem nagyon távol állnak, mivel az airsoft fegyverek között kifejezetten gyengék, ráadásul minden lövés előtt fel kell őket húzni.
Vannak rugós pisztolyok, shotgunok illetve mesterlövész fegyverek; utóbbiak képesek kifejezetten nagy távra lőni illetve nagyobb fpst magukból kicsikarni (370-500 fps átlag ).
A rugós fegyvereknek igazából két nagy előnyük van: egyrészt airsoftos viszonylatokban olcsónak számítanak, másrészt megbízhatóak, nem fogy ki a gáz, és nem merülnek le.


Gázos fegyverek

Gázos fegyverek

Ide tartoznak a legerősebb mesterlövész fegyverek illetve a pisztolyok nagy része. Általában CO2 gázzal működnek, aminek az a nagy hátránya, hogy hidegben kevésbé használhatóak.
Gázos pisztolyból két féle van: GNB (gas non blowback), illetve GBB (gas blowback), a kettő között annyi a különbség, hogy GBB vissza rúg ellentétben a GNB-vel.

Én egy Colt m1911 GBB pisztolyt használok: mindenkinek ajánlom, nagyon jó kis fegyver.

Lövedékek

Hiába van jó fegyvered, ha nem megfelelő golyót használsz hozzá, például egy mesterlövész puskához sokkal nehezebb golyó kell, míg egy átlagos gépkarabélyban 0.20 grammos bb-t használunk.

A lövedékeknél meghatározó a márkája, anyaga, illetve a súlya utóbbi különösen, mivel minél nehezebb, annál pontosabb, viszont kevésbé megy messzire.

Vannak különleges lövedékek, amik például világítanak, vagy vannak olyan lövedékek, amik lebomlanak így jóval környezet kímélőbbek.

Egy átlagos golyó ára kb. fél forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt