Alfawise S100 és RST2056 szónikus fogkefék

Modernizált, jó minőségű fogápolási eszközök, minden feleslegesnek gondolható sallang nélkül, szinte fillérekért. – írta: bloggiold, 5 éve

Bevezető

Az Alfawise a Gearbest saját márkája, de ettől függetlenül ugyanezekkel a termékekkel szembe találkozhatunk más néven és csomagolásban máshol is. Az Alfawise kínálata folyamatosan bővül, az aprócska SD-kártyától a méretesebb 3D nyomtatóig bezárólag.

Korábban már írtam és a fogorvosok is egyetértenek abban, hogy egy jól megválasztott motoros fogkefével (Alátámasztatlan kijelentés - főszerk.), sokkal alaposabb tisztítást érhetünk el. Feldobhatjuk az unalmas fogmosást és tényleg új szintre emelhetjük a fogápolás élményét. Az ismert gyártók termékei túlárazottak és drágák, felesleges extrákkal teletűzdeltek, érdemes lehet körbenézni egy jobb alternatíva után, talán épp az Alfawise kínálatában.

Az Alfawise S100 esetében, amely Digoo DG-YS11 néven is felbukkan, a tároló doboz nem túl beszédes, de kárpótol minket a tartalom. Kapunk egy informatív, angol nyelvű használati utasítást, egy aranyos kis kártyát a helyes fogmosásról és a fogkefe használatáról, 2 darab cserélhető fejet védőkupakkal, indukciós töltőt, valamint egy utazótokot.

Az Alfawise RST2056 tárolóegységén gyakorlatilag az összes információ megtalálható, a pakk tartalma is hasonló, de utazótok nem jár, kárpótlásul három fejet találunk különböző színjelöléssel, ezáltal akár a család többi tagja is használhatja a fogkefét.

Az S100 teste ABS-ből (akrilnitril-butadién-sztirol) készült, ami komoly ütésálló képességgel, nagy keménységgel és szilárdsággal, jó hőállósággal és vegyszerállósággal rendelkező hőre lágyuló műanyag. A 250×30 milliméteres méretek és a 107 grammos tömeg jóval nagyobb, mint a hagyományos fogkeféknél megszokott, ezért szokni kell vele a fogmosást.

Az RST2056 szintén ABS műanyag házat kapott, érzésre és fogásra egy hangyányit gyengébb minőséget képvisel. A 250×25 milliméteres dimenziói és a 112 grammos tömege itt is nagynak tűnik, de gyorsan megszokható. Mindkét fogkefe IPX7 védelemmel rendelkezik, vagyis ellenáll a véletlen vízbeesésnek, 1 méteres mélységben akár 30 percen át. Csap alatt nyugodtan moshatók, nem fognak beázni.

A fogkefe fejek kialakítása, formája, valamint a DuPont cég által gyártott W kialakítású sörték kíméletes és alapos tisztítást biztosítanak. A fejeket 3 havonta cserélnünk kell, nagyjából egy hagyományos fogkefe, azaz 4-5 dollárért beszerezhetők az új fejek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények