Alfawise S100 és RST2056 szónikus fogkefék

Modernizált, jó minőségű fogápolási eszközök, minden feleslegesnek gondolható sallang nélkül, szinte fillérekért. – írta: bloggiold, 6 éve

Használat

Első használatbavétel előtt, 24 órás töltésre van szükség mindkét eszköznél, utána 12-16 óra elég lesz. Az indukciós dokkoló USB csatlakozóban végződik, így szükség lesz egy maximum 5V / 1A leadására képes töltőfejre, vagy inkább használjunk egy jó minőségű power bankot. A 800 mAh kapacitású, Lithium-Ion akkumulátor 30 napos üzemidőt tesz lehetővé.

Az Alfawise RST2056 indukciós töltőbölcsője, EU szabványú hálózati csatlakozót kapott, így a töltés itt egyszerűbben megoldható. Az akkumulátor kisebb, csak 650 mAh kapacitású, így a Lítium-Ion telepből 15 nap hozható ki.

Az indukciós töltő remek dolog, csak behelyezzük a fogkefét a tartójába, és az akkumulátor töltése megindul. Ehhez a töltési módszerhez nincs szükség elektromos érintkezésekre, amelyeket tisztán és szárazon kellene tartani, mindez megoldható vezeték nélkül, egy elektromágneses mezőn keresztül. A fogkefe aljában van egy szekunder tekercs, a töltőben egy primer tekercs, a kettőt műanyag szigeteli el egymástól. Amikor a fogkefét beleállítjuk a töltőbe, a két tekercs nagyon közel kerül egymáshoz, lényegében transzformátort képez. A hálózati áram segítségével a töltő tekercse váltakozó mágneses teret kelt. Ez a tér váltóáramot indukál a fogkefében, amelyet egyenárammá alakítanak át az akkumulátor feltöltéséhez.

Az S100 be- és kikapcsolásért az arannyal keretezett vezérlőgomb hosszú megnyomása felel, míg a fogmosási lehetőségek között a gomb rövidebb megnyomásával választhatunk. A fogaink tisztítására 4 kétperces és egy egyperces program választható, az aktuális üzemmódot kellemes kék fény jelzi.

Clean: Napi fogmosáshoz használjuk, a szónikus technológiának köszönhetően percenként 31.000 rezgőmozgást végez a fej.

Sensitive: Kíméletesebb tisztítást eredményez, ha először használunk elektromos fogkefét, akkor ezt a módot válasszuk az első 1-2 hétben.

Massage: A leggyengébb mód, alacsony frekvenciás rezgés a fog és az íny masszírozására.

White: Fehéríti, megszabadítja a fogakat a tea, a kávé és a dohányzás okozta makacs elszíneződéstől, a rezgésen felül enyhe pulzáló érzést is tapasztalhatunk.

Polish: A többi móddal ellentétben ez egy perces program, amely az elöl lévő fogakat polírozza.

Az RST2056 az egyetlen gombos működtetést dobta, van külön bekapcsoló és módválasztó gomb, a kiválasztott programot fehér fénnyel jelzi vissza. A tisztítási módok a Clean és Sensitve/Soft esetében megegyeznek az S100-nál leírtakkal. A Whiten mód használatakor, a 31000 helyett 40000 mikrovibrációt végez a fej percenként. A Massage opció is eltérő, ami gyakorlatilag a Clean és a Whiten kombinációja.

Mindkét fogkefe automatikusan, a két perces tisztítási ciklus befejeztével kikapcsol, valamint harminc másodpercenként pillanatnyi szünettel jelzi, hogy váltsunk oldalt.

Az Alfawise szónikus fogkeféi remek alternatívát nyújtanak az okos funkciókkal felvértezett és ezáltal drágább társaikkal szemben, mint például a képen is látható Xiaomi Soocare X3. A tisztítás hatékonyságában nem találtam számottevő különbséget. A kényelmi funkciók azonban hiányozhatnak, mint például a fogkefefej és az akkumulátor állapotának százalékos kijelzése, vagy a fogmosás hatékonyságának értékelése, statisztikája, amelyet a telefonunk kijelzőjén megtekinthetünk.

Az Alfawise S100 jelenleg 27 dollárért, azaz 7500 forintért szerezhető be. Egy kicsit olcsóbb az Alfawise RST 2056 a maga 19.99 dolláros árával, ami 5600 forint. Plusz költség csak a 2.7 dolláros szállítás díj lesz, mivel az áfahatár alatt vagyunk. A szállítási idő 13 munkanap volt, ami elég jónak számít.

Azóta történt

Előzmények