Álomtelefonra várok

Hadd lőjem le a poént. Interaktív telefonvásárlás lesz. Ti fogtok nekem segíteni... – írta: Mákos7észta, 16 éve

Adott egy kissé korosodó N70. Anno viszonylag olcsón megkaptam, de annak már több, mint egy éve. Persze lehet jó egy egyéves cucc is, de sok olyan funkció lépett nálam életbe, amiknek hiánya kellően idegesít a mindennapokban.

Az alapkoncepció

Hadd lőjem le a poént. Interaktív telefonvásárlás lesz. Ti fogtok nekem segíteni a választásban, remélem legalábbis. Elég mindenevő vagyok telefonügyben, ha tudja azokat a fuinkciókat, amikre szükségem van, akkor arra a gyártóra teszem a voksom. De úgy néz ki, a kívánalmaim, és a paletta fordított arányosságban állnak, ugyanis nincs sikeres befutó. Azt hiszem lassan meg kell adjam a támpontjaimat.

A lehető legjobb eset

A legjobb eset, amikor minden vágyálmom teljesül egy telefon-szerű képződményben. Ez a telefon lehetne az N95, tapis képernyővel, GPS nélkül, jól összerakott házzal, és mindez olcsóbban. Ergo az N82 is kiesik, sajnos. Az a telefon tetszik, és a tapiképernyő csak extra csokiöntet lenne a habon.


Szép, nemde?

Ne legyünk telhetetlenek

Persze miért lenne elérhető árú, ilyen szintű telefon? Persze, mire nincs szükségem? Hűde haa kamera. Nem muszáj sokmegapixeles Carl-Zeiss és Leica optikás gépezet, minek az, nem ezzel fogom ellőni életem képeit, és egy két dologra, esemény megörökítésére elég nekem a 3,2 megapixel, sőt. Alább is adom, legyen 2 megapixel, ha az kell. Persze nem árt, ha auto-fókuszos, de sebaj, az se kell. A videóból nem adok alább! Minimum QVGA felbontás és 30fps. Ha 15fps, az már nem nyerő. Ha 20, az sem elég, láttam 20fps- es videót, az sem valami folyamatos...
Rendben, kamera kilőve. Kicsit furán kezdtem neki, de akkor kezdjük az alapoknál, mik fontosak számomra a mai mezőnyben.

Külső.

Ez teljesen szubjektív, elég megalkuvó vagyok, mert nem sok rusnyaság van ma piacon, de nekem feketében még az 5700 is elment volna. Most már nem. Szóval ha mindent tud, de épp kicsit szappan, kicsit féltégla, belefér. A súly sem különösebb szempont, az végképp nem érdekel. Kialakításban bármi jöhet, kivéve a kagylót. Slider is jöhet, de arra a következő pontban térek ki. Ez pedig az anyag-, és összeszerelési minőség. Hepciás vagyok erre, na. Nem szeretem, ha recseg, nem szeretem, ha kattognak a gombjai, és nem szeretném, ha hamar lekopna a festék. Ha fém van benne, az nagyon jó, ha szedi az ujjlenyomatokat, az nem, de még elmegy. A kijelző viszont legyen QVGA vagy annál nagyobb. Szép, éles kép, és ne miniatűr legyen. Csak ennyi. Azért ezt manapság nem nehéz teljesíteni, ezzel talán nem lesz probléma.


Az etalon, a legszebb

Belbecs

Itt nem térnék ki a telefonykönyvre, és üzenetkezelésre. Etalon a Symbian, nagyon bírom, főleg a memória-függő üzenettárolást, azért néha jó visszanézni egy-két évesnél is régebbi SMS- t. Nemrég szortíroztam, és redukáltam 600 ki- és bejövő SMS- re. Mindegy is, csak jelzésképp írtam.
Az operációs rendszer. Eddig hű Symbianos voltam, de megalkuszom. Bár egy-két funkció , ami fontos számomra, megköveteli az operációs rendszert, tudok majd aludni. Legjobb persze a Symbian volna, de ha Widows Mobile vagy UIQ az is jó, Linuxnak még örülök is, gyári oprendszerekből nem tetszik annyira a Samsungé, sem a Sony Ericsson régebbi modelljeinek rendszere, LG- ékét nem ismerem, nem tudok nyilatkozni, de az ismeretlenségtől félek.
Szoftverek (ha nem nyitott az operációs rendszer)
Kezdjük az MP3 lejátszással. Equalizer. Kész. Ha van equalizer, a többit (playlist kezelés, előadó szerinti lejátszás) úgyis tudja.
Zárjuk is a sort, mert más fontos szoftver nem jut eszembe...

Multimédia

Kameráról már értekeztem, jöjjön a többi. Itt is van maga a telefon. A legfájóbb, és azt hiszem a legmacerásabb probléma. A jack csatlakozó. Kiemelten fontos, mert már hihetetlenül unom a kábeldzsungelt, a soktűs csatlakozókat, amik kilazulnak, és megszólal a zsebemben kihangosítva a zene, vagy épp nem is szól, hadd ne soroljam, mik a problémák vele. Így a szabvány 3,5mm- es jack csatlakozó alap. A lehetséges legrosszabb eset, a 2,5mm. Ja, agybadugós Sony Ericsson is kiesik, CX300- am van, ahhoz nem kell nekem egy másik is. A fentiekből adódóan az átalakítós megoldás, középen 3,5- ös csatlakozású telefonok sem jönnek be.
Játékok. Két szó: Nem érdekel. Ha kell, teszek rá, ha nincs akkor teszek rá ("Hajajj, lefordulok a székről" c. rovat).
Rádió. Játékok mellett a másik ami pont, hogy nem érdekel, úgyis saját zenére hagyatkozom. Ja, és remélem nem megy csodaszámba, ha tud rezegni-csörögni egyszerre.


Kedvenc oprendszer

Adatátvitel, összegzés

Ám legyen. Itt ugye alap a Bluetooth. Infra kevésbé, nem is fontos. A sztereo Bluetooth füles egyelőre nem izgat fel. 3G, HSDPA sem muszáj. WLAN jól jön. Micro- és miniUSB nem fontos, de ha nincs, legyen az alapcsomagban adatkábel (is). Az akksi sem számít, azért egy bő napot bírjon ki erős szekírozás mellett is, ha nem, azért elkélhet a 2-3 nap, de nem emiatt nem fogok megvenni egy telefont.

Összegzésül annyit, hogy a legfontosabb egy 3,5mm- es jackel és korrekt kamerával ellátott telefon, és nem baj ha okos, és nem utolsó sorban nem több 80-90E forintnál. Ezeknek leginkább a Meizu M8 felelne meg, de még nincsen itt, és nekem egy-két-három héten belül jönne jól egy telefon. Ha nincs ötlet, akkor várok.
Sóhaj.






MeziuM8

Egyébként első írás, szóval jöhet paradicsom, jöhet rózsa, bármi..
Helyesírási hibáért szóljatok, ha rosszul tördelek, ha kényelmetlen
olvasni, akkor is, csak mondjátok meg mi.

Azóta történt

  • Olcsó Játékok,mit vegyünk?

    Mi van akkor ha esetleg nincs 10 000Ft-unk játékra, de játszani szeretnénk? Na ilyenkor jönnek az alternatívák...

Előzmények