AMD Athlon 200GE - Az ébredő Vega

Új gép került a családba, melynek lelke egy Athlon 200GE, de vajon mit tud régebbi játékok alatt? – írta: SyMbioTe, 5 éve

Játéktesztek - 1. rész

A sok kapkodásban valamit sikeresen félrenéztem, és nem a legfrissebb drivert, hanem egy régebbi, októberi drivert sikerült feltelepítenem, nevén nevezve a 18.9.3-as Adrenalin Edition-t, emiatt elnézést kérek. Gondolkodtam, hogy bekerüljön-e a tesztbe az én i5-öm IGP-je, de múltkori próbánál nem volt minden teljesen okés, és a környezete is teljesen más a gépnek, így szegény 200GE csak saját magával tud versenyezni. Akkor hát jöjjön az igazság:

Call of Duty 2

Mondhatni ikonikus játék, a Medal of Honor Allied Assault széria mellett nagy kedvencem a CoD 1-2, többször végigjátszottam, de mindig élvezetes volt, nehéz megunni. Legutóbbi alkalommal voltam olyan merész, és legnehezebb fokozaton is kipróbáltam. Hát, a Pointe du Hoc küldetésnél elakadtam, sehogy nem sikerült továbbmennem, így nálam elbukott a partraszállás.
A mérések a tréningtől kezdve a németek egyik főhadiszállásának robbantásáig ment, ez idő alatt kb. 3x5-10 percnyi játékmenetet sikerült mérni.

Nagyon szépen ment a játék, nem volt vele probléma, nagyobb füstnél ill. közeli kamikaze támadásoknál csúszott a számláló 30 FPS alá. Ezt leszámítva teljesen jó.

Age of Empires III

Bár a sorozat első és második része nálam kimaradt, a harmadik egy nagy favorit nekem. Nagyon hangulatos játék, egy nagyon jó kampánnyal, aminek egy egész érdekes kis sztorija van, néhol meglepő érdekességgel, amiket első végigjátszáskor még észre sem vesz az ember. Ez is az a fajta játék, amit bármikor előhúzok, régen testvéremmel is sokat játszottunk hol egymás ellen, hogy a gép ellen. Így tűkön ülve várom, mi lesz az Age of Empires IV-ből, amit 2017-ben jelentettek be, és azóta nem sok hír van felőle.
Mivel egy játék alapból viszonylag hosszúra is el tud nyúlni (főleg, ha egy expert gép ellen vívunk) így egy olyan játékot indítottam, amiben minden fel van fejlesztve maximumra. A méréshez leginkább csatajeleneteket használtam, kettő a gép támadása, a harmadik pedig az én végső csapásom volt, amiben próbáltam minél több épületet is pusztítani.


További beállítások, csak linkelve: Beállítások 2

Ahogyan mondtam az elején, itt csak max/átlag/min eredmények látszanak, a Fraps miatt. A játék kiválóan ment, 1-1 kisebb beröccenés, de tökéletesen élvezhető volt. Még jó, hogy éjfél körül mértem a játékot és aludni is kellett, különben könnyen ott ragadtam volna előtte egy darabig...

Medal of Honor: Airborne

Az általam utolsó, igazán kedvelt Medal of Honor rész, bár ebben az is közrejátszhat, hogy ez volt az, ami még II. világháborús témát öltött fel magára. A karakterünkkel itt egy ejtőernyős katonát formálunk meg, így minden pálya elején egy repülőből kell kiugranunk, de ha nem akarunk, akkor egy idő után a bajtársak hátsón rúgnak, és kiesünk a gépből. Ez amiatt érdekes, hogy így nagyjából bárhol kezdhetünk a pályán, ahol nekünk tetszik. Szerintem ez sokat hozzáad az élményhez.
A mérés a Husky nevezetű pályán volt, szintén 3 x 5-10 percnyi játékmenettel.

Mint látható, minden maximumon volt, és így is bőven jól lehetett játszani. Ahogyan CoD2-nél, úgy itt is egy-egy sietősebb támadásnál be tudott akadni, de ezt leszámítva teljesen flottul ment.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények