Android - Hasznos programok I.

Itt gyűjtöttem össze a reményeim szerint sokak számára hasznos alkalmazásokat, lehet csemegézni! – írta: aggleány, 13 éve

ALAPPROGRAMOK

Ezek azok a programok, amiket én az első körben telepítek a telefonra, attól függetlenül, hogy a készülék gyárilag tartalmaz-e hasonló alkalmazást vagy nem.

Astro File Manager *

Bővebb leírást itt találsz róla, a "Szükséges programok" című fejezetben.

Alternatíva: ES File Explorer

Quick Settings *

Bővebb leírás itt, szintén a "Szükséges programok" részben.

Opera Mini *

A gyári böngésző helyett használható alkalmazás. Sokkal kisebb adatforgalmat generál, mint a gyári verziók, sokak kedvence. Érdemes kipróbálni.

Alternatív lehetőség: Dolphin Browser Mini, Miren Browser

Smooth Calendar *

Bővebb leírás lejjebb található, a "Szervezés" című részben.

Battery Status Bar *

Százalékosan kiírja a status baron az akku töltöttségét, ráadásul több ikon közül is lehet választani. Nem helyettesíti a gyári akku-kijelzést, de tapasztalataim szerint pontosabb, mint a gyári jelzés.

Egyéb lehetőség: Gauge Battery Widget

Call Meter NG *

Az egyik leghasznosabb program, ha nem vagy milliomos. Számolja a perceket és az adatforgalmat. Be lehet állítani különböző tarifákat, ingyen hívható számokat, szinte mindent, amit akarsz. Az adatforgalomnál vigyázni kell, picivel (kb. 5%-kal) kevesebbet mutat, mint a tényleges állás. Magyar nyelvű alkalmazás. Közvetlen rokona a Call Meter 3G.

Hasonló alkalmazás csak netfigyelésre: 3G Watchdog, APNdroid, Data Counter Widget

NeoReader *

Ez egy egyszerű QR-kód olvasó. Elindítod, ráközelítesz a QR-kódra, ő befogja, csipog, és ha leokézod, már tölti is le a letöltenivalót.

Alternatíva: Barcode Scanner

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények