Apple iPad Mini 2014-ben

Mire alkalmas napjainkban az Apple 2012-ben piacra dobott kisméretű táblagépe? Meglepően sok mindenre! – írta: Armoury2003, 9 éve

Bevezető, történelem

Lassan már két hónapja használom az Apple első 7.9 colos tabletjét. Hihetetlen, de 2 éve(!) dobták piacra ezt a táblagépet, és már akkor se magasodott toronymagasan minden és mindenki fölé hardveres tekintetben, hiszen tulajdonképpen egy összenyomott iPad 2 volt a kamerát és a Lightning csatlakozót leszámítva. (A képekre érdemes ránagyítani kattintással.)

Emlékezzünk vissza, mekkora hacacáré volt akörül, hogy most lesz iPad mini, vagy nem; hogy ha lesz, akkor mi van Steve Jobs jó pár éves monológjával, amiben a 9.7 inchet nevezte az egyetlen használható méretnek; hogy akkor csúcshardver lesz-e, vagy nem; hogy 299 dollár max. vagy nem. De végül a kisebb iPad piacra került, A5-tel és 329 USD-s árral, ami azért még mindig nem jön össze a zsepitartóban talált ötforintosokból.

Aztán kijött a második verzió, ami miatt sok-sok korábbi mini tulajdonosa verhette a fejét a spenótzöld téglafalba, ugyanis hardvere és kijelzője a szintén akkor kijött Airrel vetekedett. Idén a 3-as mininél viszont nagy háborgás kerekedett, mégpedig azért, mert a színválasztékon és az ujjlenyomat-olvasón kívül semmi újdonság nem volt a gép sajátja, ami miatt sokan kidobták a taccsot, de nem az iPodot.

Ennek ellenére (vagy éppen ezért?) az első miniatűr almatábla sem került feledésbe, sőt még mindig igen népszerű. Ugyanis az ára lesüllyedt, mégsem szaggatja darabokra szerencsétlen felhasználót, és ami a legfontosabb: még mindig Apple. Ennyire azonban ne szaladjunk előre, tehát lássuk, milyen két évvel bemutatása után a 2012-es iPad mini!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • iPhone 4 pár év után

    4 év után is bátran felveszi a versenyt az androidos alsó-középkategóriás telefonokkal, az anyaghasználata pedig kiváló.

  • MacSzerelmesedtem

    40 fölött megvettem életem első Apple termékét. Nem technikai bemutató, teszt vagy reklám lesz, csak erőteljesen szubjektív leírás.

  • Logout TV: iOS 7 - New Deal

    Nemrég megjelent az Apple mobil operációs rendszerének hetes verziója, így ma ez képezi az adás tárgyát.