Archos GamePad - „játszani is engedd”

Handheld konzol és tablet egy személyben? Az Archos megkomolyodott és alapított egy új kategóriát. – írta: maszekember, 11 éve

Kezdetek

2012. utolsó negyedévében tűntek fel először megbízhatónak tűnő informátorok, akik terjeszteni kezdték az igét, miszerint az Archos boszorkánykonyhájában valami olyasmit készítenek, ami minden, a képernyőkön zajló játékok iránt fogékony ember érdeklődésére számot tarthat.

A besúgóknak igaza lett, az Archos 2012. 12. 06-án jelentette be hivatalosan is az Archos GamePad-et, amivel egy új kategóriát alkotott.

A cég ügyesen találta meg a piaci rést, mert bár az ötlet nem új - a kínai JXD már évek óta gyárt Android alapú hordozható kézi játékkonzolokat -, de előbbinek nem sikerült a szentháromság (decens hardver - jó szoftver - megfelelő support) kivitelezése.

Játékra gyártott tableteik nagy része minden szempontból elavult, komolyabb "gamer" csak fagyizásra tudná használni őket (bár legújabb - a GamePaddal szinte teljesen egy időben megjelent - JXD S7300 hardveresen kielégítő, külföldi tulajok véleménye alapján a fizikai minőség erősen kifogásolható, ahogy a "mapping" szoftver is), tehát a franciák erősen a tablet-világ kislábujjára léptek, s egyben sikeresen csalogatják ki ilyen-olyan úton megszerzett pénzünket vékonyodó tárcánkból. Itt lehet felkiáltani, hogy "dehátottaWikkipad!" Nos, említett versenyzőnk kialakításából adódóan inkább otthoni játékra lett tervezve, mintsem útközbeni veretésre, így ő egy másik kategóriában küzd az elsőségért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Társasjátékok tableten

    Mire jók a társasok mobil eszközön? Melyik társast érdemes kipróbálni? Milyen a játékélmény egy ilyen kis kijelzőn?

  • Soul Sacrifice - PS Vita bemutató

    Elégedettek lehetünk a Soul Sacrifice-szal. Aki maximumra akarja kipörgetni, az igen komoly játékidőre számíthat.

  • PS Vita bemutató

    50.000 forintba került számomra a készülék a kiegészítőkkel együtt, de nagyon elégedett vagyok vele.