Arduino konyhapult világítás

Egy Arduino Nano, egy MOSFET meghajtó, led szalagok, alu profilok, kábelcsatornák, 20m vezeték és egy hét szabadidő. – írta: Teasüti, 5 éve

Bevezető

Egy ideje érdekel már a mikrokontrollerek világa, ezen belül is az Arduino platform. Digitális RGB LED szalagok kapcsán kezdtem el ismerkedni vele és építettem már egy-két dolgot. Szüleimet szerettem volna meglepni egy igazán praktikus és több szempontból hasznos megoldással, aminek az elkészítését szeretném most bemutatni.
Dióhéjban: egy félautomata mozgás- és fényérzékelős világítást készítettem nekik, éjszakai irányfénnyel és 24/7-es készenléttel.

Szó lesz az összetevőkről, összeszerelésükről és a vezérlő felprogramozásáról. A barkácsolásra nem fogok nagyon kitérni, mert ez a része talán nem igényel túl sok magyarázatot, hisz úgy gondolom elég sok ember képes azonosulni a fúrással és faragással. Inkább a technikai részletekkel és a program bemutatásával kívánok foglalkozni. Nem a teljesen kezdőknek szánom e sorokat, így akikben már a bevezető láttán kérdések merülnek fel, nekik összeszedtem alább egy csokornyi kapcsolódó cikket az alapok megismeréséhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények