Asus Maximus IX Apex, a svájcibicska

Bátran ki merem jelenteni, az Intel LGA1151 éra egyik legjobbja: stabil, megbízható, moddolható. – írta: eldiablo, 4 éve

Bevezető

Az LGA 1151 egy érdekes és izgalmas platform. Kicsit olyan mint egy szappanopera.
Van itt minden, de itt kiemelném az Intel nem túl szimpatikus húzását, hogy hazudott nekünk.

Miért hazudtak? Nyilván a pénz erős indok erre, de ez nekem például nem a legszimpatikusabb megközelítése a dolognak. Nyilván meglepte az Intelt az AMD a Ryzen fejlettségével, magszámával és nagyon gyorsan lépni kellett. Szerintem itt két út állt az Intel előtt: vagy másolják az AMD megközelítését és kompatibilitást engednek régebbi lapokkal (rengeteg nyűg, inkompatibilitás, de működhet), de ezzel ki is nyírhatják a Skylake és Kaby Lake processzorok piacát; vagy hazudnak és megpróbálják őket továbbra is piacon tartani. Sajnos, a rögösebb utat választották, így hazudtak a felhasználóiknak. Ezen nincs mit szépíteni, de nem is kell.

Az lett a megoldás, hogy minimálisan módosítottak a kapkodás közepette a processzoraikon, majd új platformnak csomagolva eladják a régi csipszetekkel, drágábban.
Hohó, honnan ez az arcátlan gyanúsítgatás?! Honnan veszem én a bátorságot, hogy ilyeneket írjak, meg különben is AMD fanboy, Vér István és estébé.

Itt szakítanám meg a berzenkedést és jelezném, igen, AMD fan vagyok, meg Intel és nVidia. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények