Az én mozim: CinemaCity VIP

Ez most amolyan ömlengős írás lesz arról, hogy milyen is egy igazi moziélmény... – írta: Polacheck, 16 éve

Atív mozibajáróként (heti 2 alkalom biztosan) a város szinte összes moziját végigjártuk már, azonban egy valami eddig hiányzott, mégpedig a Cinema City VIP terme. Valahogy sokalltam a 3000 forintot egy jegyért és eléggé parasztvakításnak is tartottam az egészet, de mégis biztos voltam benne, hogy egyszer kipróbáljuk, hát ennek a napja tegnap jött el.

Miután az arénában leperkáltuk a 3000 forintot jegyenként (na jó, kultúrautalvány rulez) besétáltunk a mozi alatt kialakított VIP részbe. Itt börkanapék és fotelok fogadják a filmre várakozó közönséget, valamint jónéhány rágcsálnivaló, illetve svédasztalos hidegtál. Nem kell semmi extrára gondolni, apró csíkokra vágott zöldségek, sajtfalatkák, sonka és friss kenyér van kipakolva, valamint néhány fajta chips és pogácsa. A pultnál a normál mozi szinte teljes választéka megtalálható és minden fogyasztás benne van az árban, amolyan all inclusive formában. Miután mindenki megvacsorázott a mozi előtt, besétálunk a terembe, ami a legdurvább.

Bizonyára mindenkinek ott van a fejében Joey fotelja a Jóbarátokból. Ha nincs, akkor valami olyasmit képzeljünk el, mint a fenti képen csak sokkal nagyobb és kényelmesebb, mint a képen, elektromosan állítható háttámlával és lábtartóval, amit majdnem fekvő helyzetig állíthatunk. El sem mondhatom, mennyivel kényelmesebb egy ilyenből filmet nézni, mint a hagyományos mozis székekből, ahol gyakorlatilag a szomszéd az oldalunkba dugja a könyökét.


Olyan élmény volt, mintha lenne otthon egy saját mozitermem. Az pont ilyen lenne.

Azóta történt

  • CINEMApink mozi teszt

    Tényleg megérkezett a prémium mozizás Magyarországra? A cikkből minden kérdésre választ kapsz!