Az üvegpadok új királya: SkyPAD Glass 2.0

Rettentően minőséginek érződik és látszódik is, de azért vannak hátrányai és az ára sem alacsony. – írta: Zaied, 3 éve

Napjainkban a legelterjedtebbek a szövet egérpadok, de azért fellelhető más anyagból is, így például fémből, műanyagból, üvegből. A SkyPAD dán gyártó a világ legjobb üveg és egyben legtartósabb egérpadját igyekezett lerakni az asztalra, ami talán méltó kihívója lehet az Icemat padoknak.

A SkyPAD kínálatában 3 típus szerepel. A legnagyobb Glass 2.0 XL 37x45 cm méretben, fehér és fekete színben kapható. Eggyel kisebb a SkyPAD Glass 2.0 30x35 cm méretben, fehér, fekete, zöld, kék és vörös színben. Ennek van egy Business verziója is, ami szolidabb logót kapott és csak fekete, fehér színekben elérhető. Hozzám a SkyPAD Glass 2.0 került tesztelésre kék színben.

Csomagolás

Egy 42 literes dobozban jött, jól kibélelve, ebben helyezkedett el a szerény, vékonyka gyári csomagolásban lévő egérpad. Mivel jelenleg az egyetlen magyar viszonteladó az AfterHour, így akik tőlük vásárolnak, azoknak biztos nem kell félniük, hogy eltörne, mire megérkezik. A gyári csomagolás véleményem szerint nem igazán véd semmitől, annak idején az Icemat padokat sokkal komolyabb védelemmel látták el.

Minőség

Maga a pad rettentően minőséginek érződik és látszódik is. Az asztalra nagyon talpad, nem csúszik el, stabilan tartja a helyét. A szélek lekerekítettek, 6 mm vastag talpakkal együtt, kellemes a használata. Ujjlenyomatot, foltokat szedi, de nem vészes és könnyen takarítható. Az anyaga különben edzett üveg, amit úgy érnek el, hogy először megkeményítik az üveget, majd fölhevítik 600-650 fokra és hirtelen lehűtik. Ezáltal, ha el is törne, nem vágja meg a kezünket. A gyártó szerint bírja a strapát, van is róla egy kis videójuk, bár én ezt nem próbáltam ki.

Felület

Az üveg sajátossága, hogy rettentően merev a többi egérpadhoz képest, ezért ez igényli a legegyenesebb felületet. Nem kifejezetten hajlanak, egyenetlenség esetén inkább billegni fog, az meg igen idegesítő tud lenni. Továbbá a felületéből adódik, hogy hangos, bár ez a halkabb verzió állítólag, az Icemathoz képest viszont jóval hangosabb és érdesebb is. Hidegebb jóval, mint egy szövetpad vagy mint egy műanyag, viszont gyorsan bemelegszik, hosszabb használat után észrevehetetlen, először nagyon kellemetlen érzés, főleg télen. A hard padokra általánosságban jellemző, hogy nem szellőznek, ezért jobban tapad rájuk a kéz, ilyen téren jobb mint az Icemat. Valamint a vastagságból és az anyagából adódóan egy kicsit nehezebben fut a szélek mentén a kéz, ha nincs elég hely az asztalon előtte, akkor kellemetlenné válhat hosszabb távon

A felülete homokfúvott érzetű, ezt háromszori csiszolással érik el, így kapják meg ezt a kellemes sima felületet. Rettentően kényelmes, nem bántja a bőrt. Főleg könnyebb egerek használata közben érződik igazán, hogy mennyire is gyors.
Lekövetéssel én nem tapasztaltam problémát.

Mouse Tester

A mérések OxyPlot MouseTester 1.5.3-as verziójával készültek.

Logitech G102 @ 800dpi 1000Hz

Logitech G PRO Wireless @ 800dpi 1000Hz

Összegzés

Jöjjön a hidegzuhany, az ára a Glass 2.0-nak a teszt megírásának pillanatában 21.990 Ft ingyenes házhozszállítással, ami sok, de igazából mégse. Az üveg egérpad még most is egérpad, az Icemat, ami nálam van, kb. 16-17 éves és köszöni szépen, jól van.

Történt-e előrelépés 20 év alatt üvegpadok terén? Igen, viszont minimális, de pont elég is. A SkyPAD is valószínűleg hosszú évekig ki fogja szolgálni az embert. Arra sajnos nem tudok választ adni, hogy idővel a festés nem lesz-e olyan csúnya, mint ami a tesztben szereplő Icematnak, remélhetőleg nem. Minden esetre összességében szívesebben használnám/ajánlanám a SkyPAD-ot. Úgy érzem, hogy ha anno vettem volna egy Icematot, nem vagyok benne biztos, hogy meg tudtam volna szokni, ellenben a SkyPAD-dal.

Én bátran ajánlom annak, aki egy tartósabb, maradandóbb élményt szeretne. Amennyiben nem töröd össze, egy elég hosszú távú befektetés. Hiszem, ha vigyázol rá, talán egy örök életre is kiszolgálhat, már ha szükséged van rá.
Viszont, akik nem tudnak együtt élni a hidegebb felülettel és a nagyobb hanggal, azoknak semmiképpen nem javasolnám.

Nekem csak egy problémám volt a tesztelt példánnyal, hogy kisebb az általam preferáltnál. Esetleg, ha több színben is elérhető lesz az XL-es, akkor biztos benevezek rá.

A SkyPAD Glass 2.0 egérpadot a AfterHours-tól kaptam tesztelésre.
Az Icemat padot buchy fórumtárs biztosította.
Ezúton is szeretném megköszönni nekik a teszt létrejöttéhez való közreműködést is.
Külön köszönet Szergej barátomnak aki Mordorból kicsempészte az árut!

UPDATE: A SkyPad Glass 3.0 XL megoldja az ember összes problémáját, nagyobb, vékonyabb, halkabb és vannak egyedi dropok is

Azóta történt

  • Puretrak Valor

    Megnéztem, hogyan sikerült a patinás egérpadgyártó első egere, a Puretrak Valor.