Azori-szigetek egy csipetnyi Lisszabonnal

Ha egy elvarázsolt helyre, egy kis nyugalomra vágysz, távol a nyüzsgéstől, akkor ne tétovázz, életre szóló kaland lesz! – írta: Louro, 8 éve

Lisszabon - látnivalók röviden

Kezdjük hát el a kis utunk, ami a hatalmas történelmi múlttal rendelkező fővárosba vezetett. A régi idők nagy felfedezőiről, hírességeiről rengeteg szobor található a városban.

LÁTNIVALÓKRÓL

Akik szeretik a történelmet, a hatalmas templomokat, és a kicsit avítt városképet, azoknak ideális választás lehet a portugál főváros.
Falfirka szerelmeseinek is megfelelő választás lehet.

A város lakói nem sokban különböznek kis hazánk szülötteitől. Talán kicsit (vagy inkább sokkal) nyugodtabbak. A gyalogosnak mindig elsőbbsége van. (Kivéve lámpánál.) A sok macskaköves út, a szűk utcák, a folyóparti sétány olyan világba repít, ami garantáltan kizökkent a mindennapi mókuskerékből.

A várostérkép nem rossz, kiindulási célpontnak ideális. A reptéren, a tourinformnál érdemes lecsapni egyre, sok látnivaló megtalálható rajta. Érdemes leszállni a part előtt 2-3 megállóval a metróról, onnan lesétálni a partig, utána meg lehet dönteni, hogy vagy irány a Szent György vár vagy a kicsit sétálni a part mentén nyugatra. De ha inkább az épületek érdekelnek, akkor érdemes követni a villamosvonalakat. De a szűk utcák miatt mindig kell figyelni az autókra vagy a villamosokra.

A városnak van egy modern oldala is. Oriente nevű városrész egy olyan színfoltja, amely egy teljesen más képet mutat. Ez a rész egy mai, modern arcot mutat kertekkel, ócenáriummal, hatalmas modern épületekkel. Erre a részre érdemes legalább egy napot rászánni.

Ezen kívül pedig ott van Európa legnyugatibb pontja - Cabo da Roca -, amihez Cascais-ból busz visz, de arra már nem jó a lisszaboni bérlet. És még lehetne sorolni a látnivalókat, de akkor ijesztően hosszú lenne a blog.

Ami nagyon-nagyon fontos és kiemelendő: hiába a kartográfiai múlt, valahogy egy-két útjelző tábla nem sikeredett a legpontosabbra, vagy néhol ki se rakták, aminek hála a szerencsében kell bíznunk, hogy jó felé tartunk. Egy jó kis alkalmazás vagy navigációs szoftver sok bajtól megóvhat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Közlekedés I.

    Elsősorban Magyarország, majd a világ tömeg- és közúti közlekedésével foglalkozó cikksorozat első része.

Előzmények

  • Bringatúra a Balkánon, 2-3. nap

    Bosznia!!! Városokkal, hegyekkel, völgyekkel, Szarajevóval, Mostarral és a Neretvával. És burekkel!

  • Kerékpározás az Alpokban

    Élménybeszámoló az idei nagy kerékpáros túránkról: Franciaország, Olaszország, Svájc és Ausztria.

  • Tajvan másodszor

    Négy éve voltam először, most ismét eljutottam Tajvanra. Videós kontent, költségek a varázslatos ázsiai országból, amit nem ismernek el.