Azori-szigetek egy csipetnyi Lisszabonnal

Ha egy elvarázsolt helyre, egy kis nyugalomra vágysz, távol a nyüzsgéstől, akkor ne tétovázz, életre szóló kaland lesz! – írta: Louro, 8 éve

Lisszabon - túlélés

MINDENNAPI BETEVŐ

Boltoknak érdemes utánajárni vagy rákérdezni. A helyi két nagy bevásárlólánc a Continente és a Pingo Doce. Vannak kisboltok is, amik nem rosszak. Árban nincsenek nagymértékű eltérések. Kisboltban se rabolnak, ha útközben találnál egyet.

De arra számítani kell mindenkinek, hogy rengeteg itt az édesség, édes pékáru. Sós dolgokat alig találni.

Egy-egy ebédet/vacsorát meg lehet úszni 10 euróból is, de azért kicsit színvonalasabb helyen már 15 vagy akár több is lehet egy főre. Szerencsére az adagokra nagy panasz nincs.

És ha az ember eljut Lisszabonba - és, amit nem nagyon említenek sehol sem - KÖTELEZŐ elmenni legalább egyszer a Santini nevű fagylatozóba. 3-4 helyen található. Nem csak a koncepciója, designja jó a helynek, de egész jó áron hihetetlen finom fagyihoz lehet jutni. Mi 4 nap alatt fejenként 3-3 gombócot ettünk, ami azért elég sok íz, és egyikben se csalódtunk.

Aki pedig nem dohányos, az sajnos eléggé fog szenvedni, mert bárhol lehet dohányozni, amit kellő élvezettel meg is tesznek, és egyes alakok olyan büdös cigit szívnak, hogy itthon még nem találkoztam olyannal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Közlekedés I.

    Elsősorban Magyarország, majd a világ tömeg- és közúti közlekedésével foglalkozó cikksorozat első része.

Előzmények

  • Bringatúra a Balkánon, 2-3. nap

    Bosznia!!! Városokkal, hegyekkel, völgyekkel, Szarajevóval, Mostarral és a Neretvával. És burekkel!

  • Kerékpározás az Alpokban

    Élménybeszámoló az idei nagy kerékpáros túránkról: Franciaország, Olaszország, Svájc és Ausztria.

  • Tajvan másodszor

    Négy éve voltam először, most ismét eljutottam Tajvanra. Videós kontent, költségek a varázslatos ázsiai országból, amit nem ismernek el.