B. Norman R. a hírekben! Halljátok hírét Bánátig-Bácskáig!

Az egyik legeredményesebb hazai internetes csalóval a TV2 foglalkozott (pedig a hatóságoknak kellene). – írta: RIOS Gépház, 3 éve

Évek óta tarol az interneten B. Norman R. a csalásaival. A séma ugyanaz: ígéretet tesz egy drága termék átadására, majd miután előreutalja az áldozata számára a tíz- és százezreket, nem történik semmi, csak hiteget. Mindezt teljes nyíltsággal, valódi nevén, valódi igazolványainak elküldésével teszi.

Hirdetés

Józan ésszel azt gondolhatnánk, hogy ha egy csaló nyilvánvalóan csalást követ el, a személyazonossága ismert, akkor megindul egy eljárás ellene, majd a végén elítélik. De nem ez történik, Norman több száz (ez a csaló saját bevallása szerinti adat) csalás után is szabadlábon van, Instagrammon, Facebookon követhető mindennapi élete.

Az esetről végre a TV2 készített egy riportot, amiben megszólalnak az áldozatok, az ügyvédjük és még Norman is:

[/L]

A riportból kiderül, hogy a károsultak egy része összefogott és egy közös ügyvéddel próbálják visszaszerezni a pénzüket, amelyhez őszintén sok sikert kívánunk!

Mi itt a Hardveraprón régóta célzottan próbálunk fellépni ellene, aminek meg is lett az eredménye, jóideje nincs tudomásunk itteni befejezett csalásáról, de mindez rengeteg erőforrásunkba került.

Előzmények