BenQ GL2250 bemutató

Akiknek kell a FULL HD, de 35.000 forint alatt maradnának, azoknak jó választás lehet ez a monitor. – írta: raziel01, 12 éve

OSD

A monitoron 6 gomb található ezek a következők:

AUTO: "Analóg (D-Sub) bemenet használatakor az optimális képmegjelenítés elérésének legkönnyebb módja az AUTO gombot funkció használata." DVI kábellel ez a funkció nem aktív mivel olyankor a monitor alapból a legjobb képet jeleníti meg.
MENU: belépés a menübe
Felfele nyíl a menüben lépkedéshez
Lefele nyíl
Enter: menüfunkciók kiválasztása

A legalján pedig a kikapcsoló gomb található ami használat közben diszkréten zölden világít, egyáltalán nem zavaró, ha pedig ki van kapcsolva a gépünk akkor narancssárga színre vált át.

Ha nem vagyunk a menüben akkor a gombok másra is használhatók, a felfele nyíl gombot megnyomva a képarányt lehet állítani, hogy kisebb felbontásoknál mit csináljon a képpel a monitor, széthúzza vagy megtartsa a képarányt de akkor fekete csíkokkal fogunk találkozni a széleken. Legegyszerűbb ha a natív felbontásán használjuk a monitort (1920x1080).

A lelefe nyíllal a gyárilag beprogramozott üzemmódok között tudunk váltani, ezek a következők:
Normál-Film-Játék-Fotó-sRGB-Takarékos
Az Enter gombbal pedig válthatunk bemenetet (DVI vagy Dsub) aminek gyakorlatilag semmi értelme mivel úgyis mindenki egy kábellel használja a monitort. Lehetőleg DVI-vel. :)

Belépve a menübe:

- Megjelenítés: csak D-sub kábellel aktív, pontfrekvenciát, fázist lehet állítani.

- Kép: Fényerő, kontraszt, élesség, gamma, szín

Az élesség és a gamma is 1-5-ig állítható. Élesség jobb szerintem ha a legkisebb értéken van hagyva. A kézikönyv szerint a gammánál a 3-as érték a megfelelő.
A színbeállítások nálam a következők: R: 94, G: 94, B: 100
Gyárilag nagyon vörösnek éreztem a monitort, muszáj volt állítani.
Természetesen aki tökéletesebb eredményre vágyik az kalibráltassa be a monitort szakemberrel, 5 ezer Ft körül megcsinálják.

- Kép speciális: Képmód(profilok közt váltás: normál-film-játék stb...), SensEye demo, dinamikus kontraszt, kijelző mód (a fentebb említett képarány beállítás), színformátum(csak információként szolgál mivel állítani nem lehet, értéke: RGB)

A SensEye demo azt jelenti, hogy a monitor megfeleződik és az egyik felén a régi profil lesz, a másik felén pedig az új, így könnyű összehasonlítani.

- Rendszer: Bemenet (DVI vagy Dsub), OSD beállítás, DDC/CI, Auto kikapcsolás, info, alaphelyzet

Az OSD beállítás arra szolgál, hogy meghatározzuk, hogy maga az OSD hol helyezkedjen el a képernyőn (alapból pont középen van de bárhova átrakhatjuk), valamint a nyelvet is állíthatjuk itt.

Az automatikus kikapcsolást maximum 30 percre lehet beállítani.
Az info menüpontot kiválasztva megtudhatjuk a monitor jelenlegi és ajánlott felbontását, illetve a monitor nevét.
Az alaphelyzet egyértelmű: megnyomva minden visszaáll gyári állapotba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt