[RIOS ERROR]

Biohazard BZ4303 napszemüveg

Egy Biohazard Aviator napszemüveg leírása, kipróbálása, kis Ray-Ban történelemmel fűszerezve. – írta: Lomha 8V, 10 éve

Biohazard: leírás, fotók

Megérkezett a Biohazard

A csomagolást nem vitték túlzásba, bele volt csúsztatva egy nylontokba és azzal együtt betekerték buborékfóliába.

A dobozból kivéve rögtön tudtam, hogy ez nem a gagyi versenyzők közül került ki. Van súlya, nem lötyög, nem zörög. A lencsék nagyon tükröződnek, a legkisebb fény is elég, hogy olyan legyen, mintha szó szerint egy tükröt raktál volna a szemed elé, persze csak kívülről. A fotókat neonfényben csináltam, ezért nem tükröződnek annyira, de így is látványos. A végére majd beszúrok egy-két napsütéses képet is.

A kidolgozása eléggé rendben van, mindkét lencse ugyanolyan, akárhonnan nézzük. A szárak ugyanolyan magasan vannak, bár szerintem ez az 500 forintos szemüvegen is alap kéne, hogy legyen.

A szárak külső oldalain gravírozott Biohazard felirat van, a jól ismert jellel. A gravírozás minősége nagyon korrekt, szabad szemmel nem tudtam olyan közelről nézni, hogy problémásnak tűnjön, csak a makróképen látszik kicsit elnagyoltnak, de szerintem az a fényképező hibája inkább (valójában telefon, Sony Xperia L). A felirat körül látható szemcsés foltok annak köszönhetőek, hogy össze-vissza forgattam a szemüveget a képhez és összefogdostam. Amúgy nincs ott semmi. Sajnos ezt későn vettem észre és most már így marad, mert ezeket a tűrhető szintet épphogy megütő körülményeket is nehéz volt megteremteni a fotókhoz.

A szárak végein a műanyag lezárások kellemes formájúak, legalábbis nekem tetszik ez a nem megszokott kialakítás. Jó minőségűek, nagyon minimális sorját csak a háromszögkivágások belsejében lehet felfedezni, de ennyi bőven belefér.

A jobb oldali száron sorozatszám található, ez mindenképp jó jel. Interneten rákeresve, valóban ezt a szemüveget fogjuk látni, különféle verziókban.

A másik oldalon pedig a gyártás helye látható. Bizony, ez is "Made in China", viszont megmondom őszintén, nekem sokkal szimpatikusabb, hogy ez van ráírva, de mégis jó minőségű, mint az amikor "Made in USA" vagy "Made in Italy" – és közben egy ócska minőségű hamisítvány.

A szárak igényesen vannak a kerethez csatolva és a pánt is korrekt kidolgozású.

Jól látszik, hogy a szemüveg két fele nincs eltorzulva egymáshoz képest, teljesen ugyanolyanok. Ez nagyon fontos a kényelmes viselés szempontjából, ráadásul az egymáshoz képest ferde lencsék torz képet eredményeznek, ami biciklizés, autóvezetés stb. közben balesethez vezethet, mivel a térlátás módosul. A szárakat ennyire lehet maximum behajtani, szóval nem fognak a lencsén csattanni, ami az egyik fő ismertetőjele a gagyiknak. Ha erővel behajtjuk, akkor a lencséhez ér ugyan, de ahhoz tényleg csúnyán meg kell feszíteni.

Kategóriájához képest tényleg igényes a pánt kidolgozása, bár a Ray-Ban által alkalmazott dupla csavaros megoldáshoz azért nem ér fel.

A szemüveg talán leggyengébb pontja a híd és a merevítés kidolgozása. Szépen állnak, nem ferdék, viszont az illesztésekre nem figyeltek oda. A vak is látja, hogy nincs két ugyanolyan forrasztás rajtuk, de ezt a 10 fontos ár könnyen feledteti. Az orrpárnák nagyon kényelmesek, pont jó helyen vannak, annyira hajlanak és annyira csúszósak, amennyire kell. És csavaros, cserélhető, ami úgy gondolom tényleg ritka dolog ilyen áron.

Ígértem képet a tükröződés bizonyítására; mindjárt kettőt is csináltam. Az első képen a szemüveg maga is napon van.

A második képen pedig a szemüveg árnyékban van és napos tájra néz.

A tükröződés megkérdőjelezhetetlen.

Nagyon örülök, hogy rátaláltam a Biohazard márkára, úgy gondolom, hogy ennyi pénzért ennél jobb minőséget nehéz kapni. A legtöbb szemüvegük műanyag keretes, és ugyan olyan még nem volt a kezemben, de a képek alapján azok is korrekt minőségűek és rengeteg fajta van belőlük. Ha valaki ódzkodik a külföldi internetes rendeléstől, akkor megnyugtatom, hogy itthon is kapni sok helyen. Ezen én is meglepődtem, mert sosem hallottam róla, persze ez inkább csak annyit jelent, hogy én nem figyeltem eléggé.

A végére hadd adjak egy jó tanácsot. Tudni kell, hogy ezek a tükrös szemüvegek tényleg nagyon komolyan sötétítenek. Ha belépsz egy zárt helyiségbe, rögtön le kell venni, mert semmit sem látni benne, csak halvány körvonalakat, még akkor is, ha amúgy van fény. Akinek érzékeny a szeme a hirtelen fényerőváltozásra, ne ilyet válasszon. Nagy a különbség a lencse előtti és mögötti fény erejében, egy hirtelen levétel fájdalmas lehet számukra. Olyan, mintha szembevillantanának egy erős lámpával. Ennyit tudtam írni a Biohazard Aviatorról, remélem érdekesnek találtátok. Köszönöm annak, aki elolvasta.

Üdv.
Lomha 8V

Ui: Az egyik nagy drogériahálózat kínálatában megjelentek az Aviator hasonmások. Óva intek mindenkit tőlük, ez pontosan ugyanaz a vacak, amiről a bejegyzésben szó volt, csak itt 2.000 forintért vesztegetik.

[RIOS ERROR]

Előzmények

  • Oakley kisokos

    Az írással szeretnék egy kis segítséget nyújtani leendő és jelenlegi Oakley tulajdonosoknak.

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]