BitGear Mod

Egy BitFenix Shinobi alapokon nyugvó, minimalmod stílusú ház megépülésének története. – írta: Moddingboy, 12 éve

Munkafolyamat első oldala

Első nap: 2012.04.30. / Feladat: Alaplapi tálca festése

Kis vizsgálgatás után nekiláttam a ház megbontásának. Teljesen nem kellett szétszerelni, mert elég volt csak a festeni kívánt elemeket kiemelni. Majd miután ezzel végeztem, nekiláttam az alaplapi tálca festésének.

Először kicsit durvább P120-as papírt majd finomabb szemcsés szivacsot alkalmaztam a felület átcsiszolására. Ezt követően tisztára törölgettem a tálcát és hígítóval zsírtalanítottam.
Érdemes gumikesztyűt vagy egy nejlon zacskót húzni a kezünkre, hogy a zsírtalanítás után ne fogdossuk össze a tiszta felületet.

A szín felvitele előtt 2-3 rétegben hordtam fel alapozót majd ~1 óra múlva az "orange brown" színű festéket. Ebből ~4-5 vékonyabb réteg is kellett amíg kialakult a teljes fedés. Végül 1 réteg matt lakkfestéket fújtam rá és a használati utasításnak megfelelve 2 órát hagytam száradni.

A végeredmény szerintem egész jó lett. Habár eredetileg rikítósabb narancs színt szerettünk volna, de azt sajnos előreláthatatlan ideig nem lehetett rendelni. Ez a festék viszont sötétben inkább rozsdás-barnás és csak világosban mutatkozik meg a narancsos színe.

Második nap: 2012.05.01. / Feladat: ODD-HDD keret festése + tető

Mai napon a tegnapihoz hasonló módon lefestettem a meghajtó és a winchester tartó kereteket. Ezt nem is ragoznám viszont történt egy kis átalakítás a ház tetején. Mint az a képeken is látszódik a tető 2 részből áll és mindkettő szellőző ráccsal van ellátva. Az alsót teljesen fölöslegesnek tartottam és úgy döntöttem, hogy eltávolítom. Ezáltal kevesebb dolog van a felfelé áramló meleg levegő útjában és így közvetlenül a ventilátor előtt sincs rács - ezáltal csökken a szélzaj.
A vágás mentén fekete lakkfilccel pótoltam a festéket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Bitfenix Outlaw

    Egy minőségibb kuckót kerestem, ami jól is hűt, kinézetére nincs panasz, a tetején lehet bekapcsolni, és USB 3.0-ás.

Előzmények

  • Gymkhana Mod #2

    Megérkezett a Gymkhana Mod nevű projektem munkanaplójának folytatása!

  • Gymkhana Mod

    Egy autó egyedi designja ragadott magával, így elterveztem, hogy megépítem házformában!