BlackBerry10 - 10.2 update bemutató

Hamarosan elérkezik a BlackBerry új 10-es operációs rendszerének legújabb frissítése, jelesül a 10.2. – írta: Gomba, 11 éve

Végszó

Mi jön még?

Mivel az általam használt 10.2 változat még nem a végleges hivatalos verzió ezért még egy-két apróbb újdonságon sem lepődnék meg a hivatalos verzióban, bár egyre inkább közeledik a suttogott kiadás időpontja (október).

Sokan szoktátok kérdezni, hogy mikor érkezik a Viber a BB10-re? A fejlesztők jelzései alapján azt lehet mondani, hogy a 10.2-es SDK-ban megjelent API-kra vártak ahhoz, hogy teljes funkcionalitású alkalmazást tudjanak adni a BlackBerry felhasználók részére, így a 10.2 végleges megjelenése utáni hetekben várható (remélhetőleg) a Viber.

A Z30-as a hírek szerint már a 10.2 frissítéssel fog megjelenni

Végezetül

A megjelenő frissítés hozza a kötelezőt. Benne vannak a leginkább hiányolt lehetőségek a rendszerből, amelyek a többi rendszerben (Android, iOS, WP) megtalálhatóak, illetve számos finomhangolás és egy-két igazán egyedi újítás is.

Természetesen van még hova fejlődnie a rendszernek, főként az egyéni testreszabhatóság terén, azonban az irány, illetve a frissítések megjelenésének életciklusa eddig kellően gyors.
Kissé előretekintve a jövőbe egyelőre még hivatalosan sehol sem esett szó arról, hogy mikor lesz 10.3 frissítés és arról sem, hogy annak mi lesz a tartalma. Így erről még korai beszélni.

Az elmúlt 2 napos használat alapján alapvetően elégedett vagyok a felmutatott újdonságokkal, a rendszer működése gördülékenyebb lett mindenképpen, illetve az akkumulátorral is kíméletesebben bánik.

Azóta történt