Blackview BV8000 Pro: shenzheni páncélos

A shenzheni cég páncélosát lehet ütni-verni, vízbe dobni és szélsőséges időjárási körülmények között is használni. – írta: bloggiold, 6 éve

Bevezető, tartozékok

A feladatom ezúttal nem volt egyszerű, két barátom számára kellett beszerezni az elég gyenge kínálatból olyan nehezen elpusztítható, vállalható kinézetű, erős hardverrel felvértezett strapatelefont, amely 50-60 ezer forintnál nem kerül többe. A további kritériumok sem voltak egyszerűek: legalább 7-es Android fusson rajta, jó legyen a kamerája, két napot kibírjon töltés nélkül és NFC is legyen benne. Az egyik ismerős méhész, nála eddig szinte minden telefon a mézes hordóba való beleesés miatt lehelte ki a lelkét, a másik egy gázszerelő mesterember, akinek tele lett a hócipője a leejtés miatt összetört mobiljaival.

A 2013-ban alapított brand BV sorozatába tartozó telefonok az úgynevezett rugged smartphone kategóriába tartoznak, vagyis olyan megerősített kialakítással rendelkeznek, melynek köszönhetően nagyon jól bírják a szélsőséges körülményeket. A legtöbb felhasználónak nincs szüksége strapabíró telefonra, ezért a piaci kínálat is igen szűkös. A Blackview BV8000 Pro a sportolóknak, ipari körülmények között dolgozóknak, vadászoknak, horgászoknak, egyszóval azoknak készül, akik nem akarnak, vagy nem tudnak vigyázni megbízható digitális társukra. Tegyünk egy próbát és nézzük meg a hétköznapokban, hogy tényleg lehet-e ütni-verni, vízbe dobni, a por, víz, ütésálló és extrém hőmérsékleten is működőképes IP68-as minősítéssel rendelkező telefont.

A telefon, egy a gyártótól megszokott, fehér színű, lapos papírdobozban érkezett, valószínűleg azért mert komolyabb raktárkészlettel rendelkeznek ebből az egyen csomagoló anyagból.

A doboz tartalma teljes, a kiegészítőkkel nem fukarkodtak Shenzhenben. Kapunk egy gyorstöltésre képes 2 amperes töltőfejet, egy Type-C USB kábelt, egy USB Type-C – microUSB adaptert, OTG adaptert, agybadugós, mikrofonos, sztereó headsetet, kijelzővédő fóliát – amelyből gyárilag is van egy az előlapon –, mini kereszthornyú csavarhúzót és tartalék csavarokat a SIM és microSD kártya takarólemezéhez, valamint egy kis papír alapú olvasnivalót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények