Blackview BV8000 Pro: shenzheni páncélos

A shenzheni cég páncélosát lehet ütni-verni, vízbe dobni és szélsőséges időjárási körülmények között is használni. – írta: bloggiold, 6 éve

Hardver, szoftverezettség

A teljesítményért a Blackview páncélosában a MediaTek Helio P25-ös lapkakészlete a felelős. A nyolcmagos processzorban négy Cortex-A53 mag 2.39 gigahertzen és szintén négy Cortex-A53 mag 1.69 gigahertzen ketyeg. Az ARM Mali-T880-as grafikus gyorsító a nagyobb kijelzővel szerelt telefonokkal is jó viszonyban van, az 5 hüvelykes megjelenítő meghajtása gyerekjáték a számára. Rendszermemóriából 6 gigabájt LPDDR4 típusú RAM található a fedélzeten, a belső tárhely pedig 64 gigabájt. A tárhely a SIM foglalat feláldozása nélkül tovább bővíthető, 256 gigabájtos microSD kártyával is megbirkózik a BV 8000 Pro.

Szoftver tekintetében az Android 7.0 Nougat áll rendelkezésre, ám hamarosan jönni fog az Oreo frissítés is. Bekapcsolás után érkezett három OTA update, majd egy héttel később negyedik is, de sajnos az androidos biztonsági csomagot nem aktualizálták. Szinte teljes egészében gyári Android rendszert kapunk, módosított ikonkészlettel, alkalmazásmenü és felesleges dolgok nélkül, amik csak hátráltatnák a rendszer működését.

A hardver bőséges erőtartalékkal rendelkezik, ezért a mindennapi használat során nem kell megakadások miatt idegeskedni, minden program azonnal megnyílik, nincs egy pillanatnyi késlekedés sem.

A pluszban beépített okosságok listája bőséges, ezeket a Smart Assistant menüpont alá csoportosították. Van itt minden, mint a jó boltban, csak a nyelvi csomag maradt ki. A kedvenceim a LED értesítések beállítása (LED Notification), a hangerő gombokkal való ébresztés (Volume Key wake up), a kék fény szűrő (Eye protection) és az egykezes mód (One hand mode). A duplakoppos ébresztés, valamint alkalmazások hálózati hozzáférésének szabályozása (Network Access Control) és a QR kód olvasó szintén hasznos extra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények