Soknevű kínai Bluetooth zenedoboz

PIPO, Rosimee, Haynie, Karabale, Juniada, Zipom, Aviox, Superway, EONSMN, Parikaras vagy amit akartok... – írta: Auratech, 1 éve

Rendeléstől a megérkezésig. Összehaverkodás.

Karácsonykor, alkalmi projektoros mozizásra készülve besokalltam a szétkapott mini hifi oda-vissza talicskázásától, hogy hang is legyen. Drótok, dobozok, kábelek, elosztó, hosszabbító, összeköttetések, beállítgatás, helyszűke, botladozás. Mire elkezdtük nézni a filmet, majdnem elment a kedvem.
Elhatároztam, hogy rendelek a távoli távolból valamilyen olcsó Bluetooth hangszórót.

A lehetőségek közül a "10W" feletti teljesítményűnek mondott típusok tucatjaiból mazsolázgattam, teszteket, véleményeket olvastam. 30-35 dollár volt a plafonösszeg, amit rászántam.
Tízezer forint felett itthon is kaphatók erősebb hangú akkus hangszórók, de még a drágább, márkás megoldásokat sem hallottam bombasztikusan jónak és én sokkal olcsóban akartam megúszni. Emiatt némi rizikót és a rendes garancia hiányát is vállaltam.

Hosszas keresgélésem eredményét az Aliexpresstől 28$ áron (kb. 7200 Ft) szereztem be.
Epitheton ornans-szerűen egyetlen "túlbővített" mondatba (ami a termék neve) sűrítették a valós és csodás tulajdonságokat: 20W Metal Bluetooth Speaker 4400mAH Power Bank Portable Super Bass Wireless Desktop Car HIFI Speaker Loudspeaker Handfree MIC
- Szédületes! - Kész szerencse, hogy a készülékre ezt nem szitázták rá..

Keresés közben, a különféle webáruházakban a masina klónjait a legváltozatosabb fantázianevek alatt leletem fel: PIPO (S5), Rosimee (RS18), Haynie, Karabale, Juniada, Aviox, Superway, EONSMN Zipom, Parikaras.

Próbálkoztak a gyártók, hogy valamilyen jól csengő nevet sikerüljön kiizzadni. Nem ment.
Valamit muszáj ráírni. (Átnevezem én is, mondjuk Monolith 2001-re)

A paraméterek, külső megjelenés a címkéken kívül azonosak. A kiforratlan marketingmunka mellett vagy ellenére, általánosan nagyon jó értékelést kapott a készülék. Teljesítményét, minőségét, szolgáltatásait jobbára kiválónak jellemezték. Vásárlói vélemények, vloggerek bemutatói alapján drágább eszközök mellett sem szerepel le. Ha a fele igaz, már megérte.
Sajnos nem vízálló. Fémházas jellegét tekintve nem is várná az ember, hogy úszhasson vele.
Sebaj! Van zacskó, amibe belefér, ha esik, vagy még egy, ha még jobban esik.
Fekete, arany és piros színből választhattam. A feketére esett a választásom, bár a pirossal is szemeztem.

Egy klón a webáruházból - adatlap, leírások

Ingyenes, pár hetes szállítással, zacskóban és felfújt "nejlonvirslikből" képzett hengeres belső védőtasakban (tonereket szokták effélébe tenni) érkezett, doboz nélkül. Az út viszontagságait átvészelte, rázogatásra sem csörgött benne elszabadult alkatrész.

Valós méretét a mellé tett fél liter tea érzékelteti.

Küllemre szolidan elegáns, félkilós fekete hasáb, fémráccsal, felesleges feliratok nélkül (kivéve a Rosimee). Mérete 82x213x50mm. Jár hozzá egy rövid normál-micro USB töltőkábel és egy méteres (AUX) 3.5mm jack-jack analóg összekötő kábel, tájékoztató füzet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • IKEA Eneby 30

    Már az IKEA is gyárt hangszórót! Minimalista, jó hangszóró, nagy hangerejű, de azért vannak hátrányai is.

  • Bluetooth dongle-k PC / PS4 mellé

    Jó a stack-mentesség, a problémamentes telepítés, a CPU-független használat és a megtartott szinkron, de...

  • SteamLink tapasztalatok

    Egy jó karácsonyi akció és pár nap információgyűjtés után belevágtam a PC-m konzolosításába.

Előzmények