Brütal Legend (PC)

Metál, metál, és még több METÁL! A játékot mindenkinek ajánlom, akinek jelent valamit az igazi rock zene. – írta: Xaels, 8 éve

Bevezető

Tim Schafer játéka hosszú huza-vona után, az Electronic Arts-nak hála, megjelenhetett 2009 októberében konzolokra. A PC-s kiadásra egészen 2013 februárjáig várnunk kellett, ehhez képest nem lett igazán felturbózva az eredeti. A végeredmény ennek ellenére kolosszális hangulatot áraszt magából, tökéletesen keveredik a mára klasszikussá vált nagybetűs Metál zene és a Double Fine studió által megálmodott látványvilág, amihez rengeteg ihletet adtak az 1970-es, '80-as, és '90-es évek lemezborítói. Ezen felül tele van szellemes beszólásokkal és jellegzetes rockeres utalásokkal, amik tovább növelik az élményfaktort.

A történet szerint főhősünk Eddie Riggs (Jack Black) egy vérbeli Roadie. Életét tette fel arra, hogy a világ legjobb színpadtechnikusa legyen, és úgy is tartják, ő a legjobb a szakmában. Egy sajnálatos baleset, amit az eszetlen zenészei okoznak, az életébe kerül. Vére belecsöpög az övcsatjába, minek hatására megidéződik Ormagöden, aki magával viszi a saját világába. Egy világba, ahol démonok és szörnyek uralkodnak az ember felett. A mi feladatunk, hogy az embereket felszabadítsuk és segítségükkel legyőzzük a Démonok uralkodóját, Doviculust (Tim Curry). Nagy vonalakban. Persze ennél azért kicsit árnyaltabb a helyzet, és vannak fordulatok, amiket nem lőnék le.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!