Call of Duty: Black Ops - Cold War bemutató

A CoD évenkénti új részeinek megjelenése már olyan természetes mint az alsónemű naponta történő cseréje. – írta: KaitouP, 3 éve

II. Problémák a fejlesztéssel

Annak, hogy a Black Ops - Cold War "olyan lett, amilyen", van előzménye. Akik komolyabban játsszák és követik a franchise-t, tudják, hogy jelenleg három fejlesztőcsapat (Infinity Ward, Treyarch, Sledgehammer Games) dolgozik folyamatos rotációban a Call of Duty játékokon, és minden évben egyikük játéka jelenik meg, majd követik egymást. A Treyarch 2018-ban a Black Ops 4-et, az Infinity Ward 2019-ben a Modern Warfare-t, és a Sledgehammer Games 2020-ban a... nem, a Sledgehammer Games 2020-ban semmit nem adott ki a kezei közül, ugyanis az eddig olajozottan működő gépezetbe valami bekerült, így az Activison gyorsan a Treyarch-ot mozgósította, hogy bár annak ellenére, hogy két évvel ezelőtt adtak ki Call of Duty játékot és nem ők lettek volna a soron következők, ugyan, mentsék már meg a 2020-as megjelenést.

Arról, hogy baj van a Sledgehamer Games és ezáltal a 2020-as CoD játék megjelenése táján, már 2019 tavaszán tudni lehetett. Igaz, máig nem tudjuk a pontos okokat, mert az Activision jól titkolja a problémát, annyit mégiscsak megszellőztettek a különböző online lapok, hogy 2018-ban a csapat két kulcsembere, Glen Schofield és Michael Condrey távozott, hogy - bár az Activision berkein belül - más feladatokat lássanak el. 2019-ben pedig arról lehetett olvasni, hogy az Activision fő fejlesztőcsapatról visszaminősítette őket kisegítő, support stúdiónak, ahonnan indultak, hiszen ők a Modern Warfare 3-at illetően csak kisegítették az Infinity Ward-ot, az első önálló játékuk az Advanced Warfare (2014), majd a WWII (2017) volt. 2020-ban tehát ők következtek volna, azonban, hogy az Activision miért hozta meg ezt a döntést, nem tudni, viszont az elég valószínűnek tűnik, hogy a megszokott rotáció megzavarásával, és a Treyarch és a közreműködést nyújtó Raven Software gyors mozgósításával a kiadó hozzájárult ahhoz, hogy a nagy sikert arató Modern Warfare reboot után a Black Ops - Cold War nem olyan lett, amilyen szintűnek - pláne az előző rész sikere után - lennie kellene.

Az megszokott, hogy nagyjából tavasz közepén lerántják a leplet a soron következő új részről, azonban idén ez sem történt meg még ekkor. Hogy ennek ez, vagy éppen más okai lehettek, nem jelenthető ki biztosan, de egyre inkább úgy tűnt, hogy vagy valami probléma van az új rész háza táján, vagy lehet nem tudott megfelelő minőséget produkálni a Treyarch ennyi idő alatt, és nem is jön idén új rész. Ez utóbbit az Activision nem akarta meglépni, annál jobban szeretik ők is a pénzt, holott nyugodtan megtehette volna, hiszen a Modern Warfare-ben bőven volt még tartalom, és amúgy is a csúcsot döngették és döngetik a mikrotranzakciós bevételek. Végül aztán 2020. augusztus 26.-án az alább megtekinthető reveal trailer megjelenésével lerántották a leplet a játékról, ami hivatalosan is megerősítette, hogy a hidegháború időszakába megyünk majd vissza, az eredeti és első Black Ops folytatásaként a Cold War személyében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt