Chieftec Uni uk-02b ház bemutató

Hiába kétzónás a ház, az élet rámutatott, hogy a merevlemezeket nem hűti számomra megfelelően. – írta: Skyhigh, 2 éve

A gyári segítség

Úgy döntöttem, hogy megkeresem a Chieftec támogatást, hátha csak én bénázok és van valamilyen megoldás. A támogatás nagyon kedves volt, kért egy rakás információt, képeket, satöbbi, majd közölte, hogy ilyen jellegű panasz még nem érkezett, biztos a merevlemez okozza.
Az ő kedvükért megcseréltem őket, de az eredmény kísérteties hasonlóságot mutattak annyi különbséggel, hogy így többnyire 1 fokkal alacsonyabb hőmérséklet volt az első helyen lévő merevlemeznél, de a hűtési idők nagyjából azonosak voltak.
Bevontak egy projekt menedzsert is, aki a végére szintén tanácstalan lett, de jelezte, hogy a jövőbeli fejlesztéseknél és a ház újabb verziójánál erre nagyobb hangsúlyt fektetnek.

Ez tök jó, de most velem mi lesz? Nekem most van gondom.

Bár szépen körbeírták a válaszukban, de lényegében: Semmi.

Kicsit méregettem a házban és rájöttem, hogy lehet befér egy ventilátor az első merevlemez alá, de mivel kb. 1,5 cm-van a HDD és a ház oldallap között hagyományos ventilátor nem lesz jó, oda olyan kell, ami át tudja préselni a levegőt.
Azért csak tettem még egy próbát a Chieftec támogatásnál, hogy ők mit mondanak és jelezték, hogy nyugodtan próbálkozzak és ha gondolom, az eredményeket osszam meg velük.

Újabb rendelés egy Arctic P8-ra, ami kimondottan kis helyekre való levegő átpréselésre terveztek.
Amint megérkezett és be is szereltem.

Pár óra tesztelés következett, de ha felmelegedett a merevlemez 45 fok felé akkor nem sikerült sehogy sem 42 fok alá hűteni, akkor sem, ha 100 százalékon megy a P8-as ventilátor, cserébe a hátsó merevlemez is elkezdett melegedni, tehát a levegő mozog, de nem jut ki a házból.

Ezzel legalább sikerült azt kiváltani, hogy nem kell játszani a többi ventilátor fordulatszámával, de még mindig nem az, amire kell.

Ekkor jött ötlet, hogy a ház előlap alá lehet, hogy elfér egy 8 cm-es ventilátor.

Elfért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt