Chieftec Uni uk-02b ház bemutató

Hiába kétzónás a ház, az élet rámutatott, hogy a merevlemezeket nem hűti számomra megfelelően. – írta: Skyhigh, 2 éve

Az első jelek

Sajnos nem figyeltem oda, hogy az USB Type-C az csak USB 2-t tud, amit nem is értek.
Ez természetesen már csak itthon derült ki és csak néztem ki a fejemből, hogy mi is legyen.
Van pár kiegészítő Type-C kábel a piacon, de rögzítés nagyon nem hasonlított arra, ami a házban van.
Szerencsére rátaláltam egy Lian Li kiegészítőre, ami már USB 3.2-t tud és aminek a kialakítása nagyon hasonlított arra, ami a házban van

a másik oldali csatlakozója is már az amit vártam

Bár a neten több olyan leírást is lehet találni, hogy mennyire át kell alakítani ezeket a kiegészítő kábeleket, de ennél a háznál csak a gyárinál kb. egy centiméterrel hosszabb csavarok kellettek.

Ezzel úgy is gondoltam minden probléma megoldódott, sőt még olcsóbban jöttem ki mintha valamelyik másik gyártó hasonló házát vásároltam volna meg.

2 darab Arctic F12 PWM PST (2*56 CFM) és 1 darab F8 PWM PST (31 CFM) ventilátort üzemeltem be, mivel ezek elég halkan üzemelnek (21-23 dB).

El is jött az ideje a beköltözésnek, ami nagyon gyorsan és fennakadás mentesen történt.

Mielőtt feltettem az oldallapokat, egy kicsit nézegettem a ház kialakítását, hogy mégis hogyan történhet a merevlemezek hűtése, mert ventilátorhely ott nem volt.

A gép nem egy erőmű, i3-12100, külön GPU nem lett, de az első indítást követő 30-40 percben észrevettem, hogy a merevlemezek 38-40 fok közé állnak be nyugalmi állapotban, ami a korábbi házamhoz képes 4-5 fokkal magasabb, de még elfogadhatónak mondható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt