CM Storm Alcor - ezt kerestétek

A valódi konkurencia a Razer DA 3.5G, vagyis inkább fordítva: az Alcor jelent meg "trónfosztóként" mint a szegények Razere. – írta: dobragab, 8 éve

Kívülről

Bevezető

Ami a címet illeti ("Én aztán nem kerestem ilyen egeret..."), lassan lesüllyedek a bulvárlapok szintjére. Kiderült! Nem fogja elhinni! Tragédia! Bréking! Aztán rákattintva kiderül, hogy egy alig ismert sorozatszínésznő macskáját ütötték el a múlt héten, de legalább rákattintottál.

Az egeres topikban régóta sláger az alábbi request: Kéne egy jó egér tenyeres fogásra, minimum két oldalgombbal, itthoni garanciával, 10 ezer alatt. Ja és low sens-en, cségóra használnám. Ilyenkor optimális esetben pingvinezünk, esetleg megkérdezzük, hogy és ne legyen esetleg színaranyból?

Ha lemond az itthoni garanciáról, akkor eBay-en van tényleg eredeti Razer DeathAdder 3.5G 10 ezer körül, de abban szeretnek tönkremenni (duplaklikk, nem érzékel) a mikrokapcsolói, ami forrasztási gyakorlattal minimális költséggel cserélhető. Itthoni garancia helyett eBay-es, teljesen garancia-mentes, ráadásul megbízhatatlan. Köszi!

Megbízható kéne? Akkor Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0, szintén eBay, esetleg mod Aliexpressről. Ja, hogy csak 400 DPI, Win7 felett csak 125 Hz-en használható, 1 m/s-ig jó szenzorral? Még jobb!

A legutóbbi hosszasan tesztelt egér, a Genius Maurus sikerétől felbátorodva ugrottam neki a következőnek, történetesen a CM Storm Alcornak. Ezzel sem nyúltam mellé, az Avago A3090 ezúttal sem okozott csalódást. Illetve kettőnek, ugyanis az EVGA TORQ X5 Optical-t is megrendeltem, de az jóval később ért ide, a tesztje hamarosan várható.

Nagyon úgy néz ki, hogy rábukkantam egy, a kritériumokat teljesítő jelöltre, itthon 9-10k körül kapható. Mivel a kategóriájában főleg a Razer DA 3.5G-vel kell megküzdenie, és a formája az IME 3.0-ra kísértetiesen hasonlít, így a teszt akarva-akaratlanul konvergál egy hármas összehasonlítás felé. Tudom, a DA 3.5G-nek jelentek meg utódai, de azok a 20k+-os kategóriában versenyeznek, és kb. semmivel sem tudnak többet.

A képeken látható IME 3.0-t egy fórumtárstól kaptam kölcsön a teszt idejére, ezúton is köszönöm neki!

Csomagolás, külső

A csomagolás módja emlékeztet a Logitech stílusára: tépőzáras "fedél", alatta átlátszó buborékban az egér. Kibontva semmi érdekesség nem fogadott: csak egy darab jó minőségű papír a garanciáról és a nem létező apró alkatrészekről.

Az egér teljes egészében fekete, kivéve a görgő - DPI-gombok körüli részt, ami valami barnás-szürkés árnyalatú. A hátán fehérlik, bedugott állapotban világít a CMSTORM logó. Négy színben tud virítani, az aktuális DPI-nek megfelelően. Sajnos szoftveresen nem kapcsolható ki.

Méret, forma

Méretei: 125 × 70 × 38 mm. Ehhez képest az IME 132 × 69 × 43 mm, a DA 3.5G pedig 127 × 70 × 44 mm. Kicsit rövidebb náluk, és jóval alacsonyabb, de még nagynak számít. A formája kifejezetten jobbkezes.

Már első ránézésre is lerí, hogy tenyeres fogásra való. Nem okoz csalódást az átlagos méretű kezemnek, bár a másik kettő mellett fogásra jóval kisebbnek hat. 1-3-1-vel teljesen jó, 1-2-2-vel (Churchill-style) épphogy elfér oldalt a két ujjam, és kicsit ferdén áll a kezemben.

Nagyobb kezű kollégáknak tenyeres fogásra lehet, hogy már túl kicsi, nekem nem. Sem a claw, sem a fingertip grip nem kényelmetlen vele. Ehhez képest a DA, de főleg az IME egy bálna, amelyek "követelik", hogy tessék tenyeresen 1-2-2-vel fogni, máshogy nekem kényelmetlenek. Persze ez majdnem annyira szubjektív, mint egy cipő.


A két főgomb nem ívelt, nem homorú, így akárhova tesszük az ujjainkat, nem kényelmetlen. Erre szükség is van, mert ha egy kicsit máshogy fogom meg, máshova kerülnek az ujjaim. A görgő is jó helyen van, bár a megszokottnál némileg kisebb.

Az oldalgombok jó helyen vannak, védve vagyunk a véletlen megnyomástól, de pont ott vannak, ahol az ember ujja keresi. A kidudorodó formájuk miatt nem lehet beleakadni, markoláskor nem fogunk rá. Ez a másik kettőhöz képest komoly pozitívum: az összes IME oldalgombjai lötyögősek, túl könnyen benyomhatóak, a DA-nál pedig szerintem túlzottan kiállnak.

A DPI-gombok egyáltalán nem állnak ki a burkolatból, és a helye miatt is abszolút lehetetlen akaratlanul megnyomni. A kicsit kiálló éle miatt azonban meg lehet találni, ha szükség van rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények