Convoy L2 - már majdnem prémium

Vékony pénztárcához szabott, messzire világító taktikai lámpa kellemes műszaki megoldásokkal. – írta: hpsafl, 8 éve

Host, kidolgozás

Host, kidolgozás

A kidolgozás már-már a prémium kategóriába lép, sehol egy sorja, és a matt fekete felületkezelés is gyönyörű, de mégsem prémium, mert hiányzik a tükröződésmentes lencse, és az acél bezel, viszont ezekkel már az ára is prémium lenne.

Tehát a bezel alumínium, és egy sima üveglencse van mögötte, a lencse mögött pedig egy alu reflektor van.

A reflektor mérete nem kimondottan nagy, inkább csak átlagosnak mondanám (57,1 mm átmérő, és 50,5 mm mélység), körülbelül ugyanakkora mint a SmallSun ZY-T08, a FandyFire HD2010 vagy a hasonló lámpák reflektora, sőt reflektor méretben az előd L2 is nagyjából ugyanekkora volt.

A reflektor alján egy XM-L2 LED ül alu csillagon a fejhez csavarozva:

A fejen a bemarások szerepe nem csak az, hogy a szebb megjelenést szolgálják, hanem az elgurulást is meggátolják lejtős felületen.

A hűtőbordák megfelelő mélységűek, még 15 perc járás után is csak 33,2 fokra melegedett 23,6 fokos környezeti hőmérsékleten légmozgás és bármilyen hűtés nélkül.

A fejben integrált pill van, vagyis a fej anyagából, egy darabból van kialakítva a LED fészke, és itt nincs a pill és a fej között menetes, préselt vagy akármilyen kötés. Ennek fő célja az, hogy javuljon a hővezetés.

A driver pedig a fej másik oldalán van rögzítve egy réz leszorító gyűrűvel. A driver egy LD-25-ös, de nem ugyanolyan, mint ami a XinTD X3-ban van. Az UI, és minden más megegyezik, az X3-ban lévő driverrel, de a nyák más elrendezésű.

A menetek szép vastagok, és trapéz alakúak. A már megszokott módon a fej felőli oldalon nincs eloxálva, csak a tailcapnél, így a lámpa mechanikusan lockolható.


A markolaton van csak recézés, ami közepes érdességű, viszont sem a markolaton, sem sehol máshol sincs Convoy vagy L2 felirat, pedig bátran ráírhatták volna, mert nincs miért szégyenkezniük.

A tailcap egy forward clicky kapcsolót kapott, ami szerintem nem ide való, de erről bővebben a user interface-nél írok majd.

A tailcap rugója is aranyozott:

A tailcap végén fekete gumi van, ami jól illik a matt fekete felületkezeléshez,

valamint van még itt 2db nagy méretű zsinórfurat,

és a tailcap kiképzése miatt gyertyaként is megáll a lámpa.


Akkuból sokfajtát fogad. A mellékelt átalakítóval jó bele a védelem nélküli és védett 18650-es

és jó bele a 26650-es is, de a védett KeepPower 26650-es akkuk csak nagyon szorosan férnek el benne, mert viszonylag nagy mind a két rugó.

Én védelem nélküli 5200mAh-es KeepPower akkuval használom, mert ez hosszabb üzemidőt biztosít, mint egy 18650-es, és még kényelmesen elfér benne.

Amitől először féltem, hogy a fentebbi képen látható a hézagoló és a host fala közötti rés miatt az akku lötyögni fog, de a rugók még a védelem nélküli 18650-est is feszesen tartják.

A tömítettség 100%-os, O gyűrű van a lencsénél,

a bezelnél,

a fej és a markolat csatlakozásánál, a markolat és a tailcap csatlakozásánál, és a kapcsolót a már említett fekete gumiborítás védi.

Méret összehasonlítás más lámpákkal:

KeepPower 26650, Convoy S2, Olight M23, Convoy L2, Courui D01

Panasonic NCR18650B, Sunvyman C22C, Imalent DDT40, Convoy L2, ThruNite TN32

Panasonic NCR18650B, Shadow JM35, Small Sun ZY-T08, Convoy L2, Fenix TK75

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!