Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató

A Convoy teljes M-szériáját szeretném az olvasókkal megismertetni ebben a rövid cikkben. – írta: WestBam, 7 éve

Bevezető:

Ebben a cikkben a Convoy teljes M-szériáját szeretném bemutatni. Sok dolgom nem lesz, ugyanis összesen két modell létezik, az M1 és az M2.

Mindkét lámpa "taktikai" kinézetű, de manapság nagy is a tülekedés az ezzel a jelzővel illetett termékek piacán. Sok nagy gyártó árul "taktikai" elemlámpát, sok esetben valóban beszállítói is valamelyik Egyesült Államokbeli rendvédelmi szervnek.
Ezek a modellek azonban nem csak megbízhatóságukkal, hanem árcédulájukkal is kitűnnek a tömegből.
Ha valahol, akkor a hadiiparban nem (annyira) számít a költség, csak a megbízhatóság és tökéletes működés. Ezzel sajnos sok hobby felhasználó ki is esik a vásárlók köréből, mert még a nálunk jobban élő nyugati polgárok közül sem sokan szórnak akár több száz dollárt el egy elemlámpára.

Szerencsénkre a kínai ipar hamar felismerte a piaci rést és elkezdett "taktikai" elemlámpákat gyártani - töredék áron. Persze itt is sok esetben kisebb, mint nagyobb sikerrel, mert az olcsóság sokszor a minőség rovására megy és a marketing sem minden esetben működik, lásd a LumiTact G700-as modellt, ahol egy 6$-os lámpát adnak szép körítéssel akcióban 50$ körül (nehogy valaki bedőljön nekik!!!)

Kínai hulladék marketinggel felárazva. Ilyen "taktikai" lámpa csak a reklámokban létezik.

Talán az első igazán elterjedt és "taktikainak" is nevezett kínai elemlámpa a WF-501B volt. Az egyik első igazán jó LED-es elemlámpa, amit sokan alakítgattunk át, hogy még jobb, még erősebb legyen.
Utódja a továbbfejlesztett (inkább csak átdolgozott) WF-502B elődjével együtt mai napig jelen van a piacon, sokan napjainkig elégedetten használják. Sok variáns lett kiadva belőlük sokféle fantázianéven, azonban egy dolog nem változott, a lámpa hűtése.
Sajnos a benne lévő P60-as dropin behatárolta a hűtési lehetőségeket, így mindenféle házi barkácsmegoldás született erre a problémára, de végleges megoldás nem.

Már korábban blogbejegyzésekben bemutattam két UltraFire "taktikai" kinézetű elemlámpát is, amik szintén a P60-as dropin evolúció részét képezték picit jobb hűtéssel, most azonban már a friss technológiát használó jóval hatékonyabb hűtésű modelleket szeretném bemutatni nektek, mint egy jobb alternatívát kínálva a régi technika helyett.

Itt jön képbe az egyik kedvenc "olcsó" gyártóm, a Convoy, aki az M-szériával méretben a fenti 501B és 502B-vel nagyjából egyező, mégis megbízhatóbb, jobban terhelhető modelleket dobott piacra a legfrissebb technikai trükköket is bevetve.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények