Cooler Master MasterMouse MM520 - karmolj rá!

A Cooler Master már-már ikonikus Xornet modellje újabb ráncfelvarrást kapott. Jobb-e mint az előd? – írta: Vanir, 6 éve

Külső

Csomagolás

Elöl nyitható, alul lyukas, információk tömkelegével telenyomott dobozban kaphatjuk kézhez a termékünket. Az egér mellé csak egy kis használati útmutató jár, extra talpszett sajnos nincs - még, elvileg a későbbi kiadásoknál ez pótolva lesz.

Külső

Első ránézésre lerí róla, hogy ez nem egy átlagos kialakítású rágcsáló - sajnos, vagy szerencsére. Véleményem szerint ez egy rendkívül megosztó forma, és csak elég specifikus fogási módokkal használható normálisan. Nekem sajnos nem volt kényelmes, de ez ne riasszon el senkit a vásárlástól, ugyanis egyrészt nagyon válogatós vagyok ezen a téren, másrészt a kényelem teljesen szubjektív.


Kialakítása jobbkezes, ergonomikus. Egyértelműen a karmos és ujjbegyes fogásra találták ki, de kisebb kezűeknek szerintem simán jobb lehet tenyeresre is. A Spawn / Xornet utódjaként emlegetik a hivatalos weboldalon, de sokkalta nagyobb az elődöknél.


A forma hasonló, de eléggé megnyúlt, így akinek valamelyik elődmodell kényelmes volt, annak nem biztos, hogy az MM520 is az lesz.

Anyaghasználat, összeszerelés

A lehető legobjektívebben nézve is zseniális az anyaghasználat. A főgombok PBT műanyagból készültek, ami sokkalta kopásállóbb, mint az ABS. Ennek itt az a gyakorlati haszna, hogy nem fényesedik ki a felület, még sok év használat után sem. A textúrája kicsit érdesebb a megszokottnál, de nagyon kellemes a tapintása.


A jobb oldalon, a gyűrűsujjtámasz alatt méhsejtszerűen textúrázott gumiborítást találunk. Ez véleményem szerint elég csúszósra sikeredett, talán érdemesebb lett volna itt is sima műanyagot alkalmazni.

Az összeszerelési minőségre sem lehet panasz, az egeret alaposan megnyomkodva sem hallottam semmiféle recsegést vagy nyikorgást. Erősen megrázva hallatszik valami nagyon enyhe zörgő hang, de ennek gyakorlati hátrányát nem vettem észre sem játék, sem a tesztek során.


Az egér tömege kb. 102 gramm a kábel első pár centijével. Méretéhez képest ez elég sok, viszont van egy 12 grammos súly az egérbe csavarozva. Azt, és a tartócsavarját eltávolítva 89 grammig megy le az egér, így már egész kellemes érzetet keltve a nagyobb suhintásoknál is.

Világítás

Csilli-villi, akár izzósor helyett is megállja a helyét a karácsonyfán. Én még mindig nem vagyok a villogó perifériák híve, de ez elég meggyőző.
Háromzónás RGB világításról beszélünk, így akár a görgőnek, a logónak és az alsó díszcsíknak is különböző színeket tudunk megadni. Van még színciklus, indikátor, csillag-effektus, meg megannyi más mód is.
A színciklusról és a csillagról készítettem egy elég gagyi videót, ami ezen a linken megtekinthető.

Összehasonlító képek



Zowie ZA12



Dream Machines DM2 Comfy (Mionix Naos)



Razer DeathAdder

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények