Felsőkategóriás hűtők küzdelme

Coolink Corator DS vs Thermalright Ultra 120A – írta: Qru, 14 éve

A teszteredmények és a konklúzió

SS1 - SS2

A HT bekapcsolása még tovább fűtötte az i7-es processzort:

SS3 - SS4

Nos sok hozzáfűzni valót igazából nem igényel a helyzet. Mint látható a Coolink bizony legyőzte a Thermalright-ot. Ami érdekes, hogy az előzetes várakozásaimmal szépen mellé lőttem, ugyanis a Coolink az erősebb és a TRU nem hagosabb sokall, mi több szinte elhanyagolható a különbség még úgy is, hogy nem házban volt a két hűtő így zajszigetelésük nulla volt.
Viszont meglepett kissé a HT bekapcsolására fellépő többletfogyasztás mértéke és az ezzel együtt járó hőtöbblet mértéke. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen ezen az órajelen és feszültségen HT nélkül is 150W-os TDP felett vagyunk, HT-vel pedig már inkább a 170-180W-ot közelítjük saját becslésem alapján.

Az árakat tekintve a TRU legutóbb 10-11k körül volt beszerezhető újonnan hozzá a ventilátor 1,8k volt, a Coolink üdvöskéje jelenleg 13k körül szerezhető be. Lévén, hogy a TRU már csak a használt piacon lelhető fel ezért kb ár/érték arányban azonos eredmény adható nekik.
Kisebb mérete és olcsóbb mivolta miatt - ha nem extrém tuning a cél - egy használt TRU/TRUE jó vételnek számít még ma is.
Komolyabb tuninghoz kimondottan ajánlott a Coolink eme hűtője, hiszen árban sem vészes és abszolúte versenyképes a többi csúcshűtővel is. További előnye, hogy minden ma használt foglalattal kompatibilis (S939/AM2/AM3/LGA775/LGA1156/LGA1366) a felfogató rendszere és kapunk pasztát valamint egy remek ventilátort is hozzá.

Végezetül hadd köszönjem meg Gorneck23 barátomnak, hogy társult eme kis méricskéléshez és felajánlotta a Coolink hűtőjét egy teszt erejéig.

Gorneck23 & Qru

Azóta történt

Előzmények

  • i7 konfig születik

    Tulajdonosa lettem egy i7-es gépnek, így leírom az első tapasztalatokat az alkotóelemeiről.