Cougar Revenger S teszt

Jelentős változtatásokon esett át a Revenger, de megilleti-e a felső kategóriás jelző? A cikkből kiderül! – írta: Vanir, 6 éve

Gombok, talpak, kábel

Gombok

A gombok végre el vannak szeparálva a burkolat többi részétől. Ennek annyi gyakorlati jelentősége van, hogy sokkal könnyebb a clickspam, taktilisebb kattintásokat lehet vele kihozni. A bal főgombom hibátlan, a jobb azonban egy emberes adag holtjátékkal érkezett a kapcsolás előtt és után is. Lehetséges, hogy az én példányomnál hasalt el kicsit a QC. Nekem így nem jött be, de aki erre igénytelen, annak nem lesz vele problémája.
A klikkekért kék pöckös Omron D2FC-F-K(50M) mikrokapcsolók felelnek.

A görgetés határozott, a fokozatok jól elkülönülnek, de Alps encoder-hez képest kicsit nehézkesnek mondható. Nekem mindenesetre így is tetszik.

A középső gombot is muszáj minősítenem, pedig nem szeretném. Én személy szerint nem láttam még ennyire nehezen lenyomható görgőgombot, pedig néhány egér volt már a kezemben. Mérlegen, fapados módszerrel mérve 300 g környékén kezd el kapcsolni. Durván hatszor akkora erő kell az aktiválásához, mint a főgombokéhoz. Nem értem, hogy mi volt a koncepció. De legalább a véletlen megnyomásokkal nem lesz gondunk.

Az oldalgombok sem sikerültek túl jóra, nálam az elülsőnek masszív holtjátéka van kapcsolás előtt. A klikk-feel sem az igazi, kásás érzetük van.

A DPI-váltó használata egész kellemes, és a szoftverben átprogramozható, így akinek túl kemény a görgőklikk, az erre be tudja állítani.

Készítettem egy videót a gombokról, ami ezen a YouTube linken el is érhető: [link]

Talpak, kábel

A gyári talpaknál láttam már sokkalta jobbakat is, ráadásul az enyémet nem sikerült tökéletesen felhelyezni, így az egyik része kicsit jobban kiáll, és enyhén karcolja az egérpadot. Tömör teflonra ajánlott lecserélni.

A kábel egész jó, bár a hajlékonysága nincs Zowie-szinten. Viszonylag egyedi a kialakítása, ugyanis az egér elejének bal oldali részéből indul meg kifele, és mellesleg egy nagyon masszív törésgátlót is kapott a bemenetnél. A csatlakozó természetesen aranyozott, mert marketing.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények