Creative Stage 2.1

Szinte bárhová elfér, szép és mutatós, ráadásul tényleg olcsó a Creative alacsony árfekvésű terméke. – írta: Ununqatrium, 3 éve

DOBOZ, KÜLSŐ

Mit rejt az alig 5 kilós doboz? Kicsomagolás után van egy soundbarunk, egy mélyládánk, egy távvezérlőnk, egy 3,5 milliméteres audio jack kábelünk, a falra szereléshez szükséges apróságok és a kézikönyv. A mélyláda a soundbarhoz kábellel csatlakozik, amely az előbbibe fixen van rögzítve, ugyanígy a tápkábel is a soundbarhoz. Előbbi kettő, míg utóbbi úgy egy méter hosszú lehet, bevallom, a kábelek hosszát nem mértem. A távvezérlőhöz szükséges két darab AAA elemet ne keressük, az nem jár hozzá.

A 11,5 cm széles mélyláda igencsak keskenyre sikeredett, bár szerintem stílusos darab. Az MDF lapokból összeszerelt, matt fekete borítású láda egy körülbelül 13 centiméter átmérőjű hangszórót rejt, értetlenül álltam előtte, ez vajon milyen telten tud majd szólni.

A soundbar közepén van a két karakter megjelenítésére képes display, tőle nagy ugrással jobbra a szubcső, a két végében pedig az aprócska egyutas hangszórók lapulnak, mindez a védőrács alatt. Jobb oldalt három gombot találunk, felül a bekapcsológombot, ami egyben a forrás kiválasztására is szolgál, majd alatta a hangerőszabályzó gombokat. Megnyomásra hangosan és élesen kattannak, mint valami olcsó kínai játék, de ez legyen a legnagyobb baj!

Hátul találjuk a bemeneti nyílásokat, valamint a felfogatásra szánt réseket. A lakkfekete műanyag engem kicsit meglepett, annak fényében, hogy a subwoofer majdnem teljes egészében matt felületű, szerintem nem volt egy észszerű választás, kissé igy talán komolytalanabbnak is hat. Gondolom, nem meglepő, hogy az ujjlenyomatokat is ügyesen gyűjti, bár kétlem, hogy elhelyezés után sűrűn fogjuk tapogatni a tükörfényű tetejét. Ettől függetlenül nem szerencsés, hogy csupán a portalanítástól is könnyen összeszedheti a mikrokarcokat.

Koppintásra egyébként tömören szól vissza, nem az a tipikus hajszálvékony műanyag flakon, jól összeszereltnek és masszívnak tűnik a maga 1,2 kilójával.

Egy pillanat erejéig visszatérnék a kijelzőre, amellyel kapcsolatban fontosnak tartom megemlíteni, hogy kikapcsolt állapotban is világít, ami sokakat zavarhat. Ilyenkor két sávot jelenít meg. Ha megnyomunk egy gombot, a kijelzett tartalom felerősödik, majd néhány másodperc múlva visszacsökkenti a fényerőt, hogy az sötétben se legyen zavaró.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények