Creative Stage 2.1

Szinte bárhová elfér, szép és mutatós, ráadásul tényleg olcsó a Creative alacsony árfekvésű terméke. – írta: Ununqatrium, 3 éve

TECHNIKAI RÉSZ, HANG (1. RÉSZ)

A dobozon feltüntetett 160 W-os csúcsteljesítmény megtévesztő tud lenni. Ha tovább keresgélünk, az apróbb betűs részből megtudjuk, hogy a hangrendszer tényleges teljesítménye 80 W, ebből 40 W a mélyláda és 2x20 W a középmagas hangokat kiszolgáló soundbar effektív teljesítménye.

Ha TV-hez vásároltuk, a távvezérlőre nem sűrűn lesz szükségünk. Nálam a kompatibilitással nincs semmiféle gond, a Samsung TV-vel egyidejűleg kapcsol ki és be, valamint a hangerő a televízió távvezérlőjével is szabályozható. A távkapcsolóval növelhetjük vagy szabályozhatjuk a mély és magas hangokat, valamint van equalizer, bár nagy hasznát nem vesszük. A választható hangszínek között elenyésző különbséget hallok.

A bekötés pillanatok kérdése. Én a HDMI-ARC módot választottam, de van lehetőség optikai kábellel, vagy jack kábelen keresztül való használatra is. Van továbbá bluetooth, amely Android és iOS rendszerrel is pillanatok alatt és probléma nélkül működik, valamint kapunk még egy USB portot, amely a többi csatlakozóval ellentétben nem hátul, hanem oldalt helyezkedik el a könnyebb elérhetőség kedvéért.

Bevallom, az első bekapcsolás után ráfagyott a mosoly az arcomra, negatív értelemben. Kétféle ember van: aki hisz a hangszóró-bejáratós mizériában, és aki nem. Én az előbbi csoportba tartozok. A magas hangok nyersen, erőltetetten szólaltak meg, a középtartomány kissé fátyolosan, kevés részlettel.

A mélyládáról felesleges sokat regélni, meglepett, jó értelemben. Szerencsére nem az a búgós, fülsértő típus, árkategóriához mérten kellemes, kissé lágyabb hangú. Elektronikus zenét kedvelők se ijedjenek meg, ha kell, akkor tud vad lenni és kocognak a polcon a poharak. Nem egy házbontó, de a 23 m²-es szobánkat úgy kitölti, mint a huzat. Aki lakásba szánja, arra a szomszédok haragudni fognak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények