CUBOT King Kong 3 - tűzben élve

A Cubot szinte elpusztíthatatlan telefonját két héten keresztül nyúztam: tűzbe vittem, dobáltuk és vizet is kapott. – írta: bloggiold, 5 éve

Hardver, szoftverezettség

A telefon lelke a MT6763T SoC, ismertebb nevén MediaTek Helio P23, amely a TSMC 16 nanométeres gyártástechnológiájával készült. A processzorrész nyolc darab ARM Cortex-A53-as magból áll két klaszterbe rendezve. A kisebb számítási teljesítményre képes szekcióban lévő magok 1,5 gigahertz, míg a nagy teljesítményű részben 2,5 gigahertz maximalizált teljesítményre képesek.
A SoC-ben egy ARM Mali-G71 MP2 GPU dolgozik, ami 2 magot és 770 MHz-es órajelet kapott. A 64 gigabájtos adattároló jó hír, főleg hogy a második SIM-foglalatba microSD is helyezhető. Az alkalmazások futtatását 4 gigabájt RAM segíti, ez lesz lassan a minimum a mobiloknál.

A hardveres teljesítménnyel kapcsolatban elmondható, hogy a központi feldolgozóegység számítási teljesítménye átlagos felhasználásra több, mint elég. Az ARM Mali-G71 integrált grafikus vezérlővel a játékok is szépen futnak, maximum a grafikából kell visszavenni egy kicsit.

Szoftveres részről ne számítsunk semmi különlegesre, hiszen érintetlen Android 8.1 Oreo teljesít szolgálatot. A csupasz, zöld robotos rendszer semmi plusz kiegészítő okosságot nem kapott, egyedül a DuraSpeedet, ami az előtérben futó alkalmazásnak ad minden hardveres kraftot. Természetesen a komplett Google pakk és az alapvető rendszerprogramok rendelkezésre állnak. Az optimalizációval is minden a legnagyobb rendben van, nem kell meglepődni a brutál üzemidőn és a fluid működésen.

A módosítások nélkül gyári felület, amit a kutatások szerint a felhasználók szeretnek, számomra túl fapados. Hiányoznak a megszokott extrák, mint a dupla koppintással történő ébresztés, zárás, hívásfogadás az ujjlenyomat-szenzor érintésével és még sorolhatnám.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények