Cubot X20 Pro - Kommandó

Tripla kamerával, erős hardverrel, minőségi anyagokkal mutatkozott be a Cubot új, költséghatékony zászlóshajója. – írta: bloggiold, 4 éve

Külső, kijelző

A Cubot X20 Pro egy átlagos méretű mobiltelefon, a 157 x 74,6 x 8,6 milliméteres méretek a mai mezőnyben kellemesen kompaktnak hatnak. A teljes egészében fémből készült keret, az elő- és hátlapot borító edzett üveg, valamint a méretes akkumulátor tekintélyes tömeget eredményez. A 234 grammos súlyra manapság azt mondják, hogy ez nagyon nehéz. Régen ezt elintéztük azzal a megállapítással, hogy van benne anyag.

A felhasznált anyagok és az összeszerelés minősége példás, remek iparos munka az X20 Pro. E tekintetben partiban van a nagyságrendekkel drágább telefonokkal, mint amilyen a képen látható Xiaomi Mi 9 is.

A fogásérzet teljesen rendben van, bár a fém és üveg kombináció miatt a telefon könnyen kicsúszhat az óvatlan felhasználók kezéből. Az edzett üveggel és enyhén oleofób felülettel ellátott, 2,5D kialakítású kijelző, 6,3 hüvelykes, Full HD+ (1080×2340 pixel) felbontású IPS LCD megjelenítő szintén a jobbak közül való. A 409 ppi-s képpontsűrűségű, nagyon jó fényerejű panel napfényben is egész jól látható és a betekintési szögekkel sincs probléma. Rendelkezésre áll az ütemezhető olvasó mód, ami Éjszakai fény néven fut, a Megjelenítési beállítások alatt.

A Waterdrop Notch, azaz szenzorcseppbe integrált szelfikamera ez előlap uralkodó látványeleme. Ez felett kapott helyet a beszédhangszóró, a fény- és közelségérzékelő, valamint a kék színű értesítő LED is. Az elrejthető navigációs gombok a képernyőből csippentenek le némi helyet.

A hangerő-szabályozó és a bekapcsoló gomb a jobb oldalon, a SIM-tálca a bal oldalon kapott helyet, ami két nanoSIM kártyát fogad, hibrid dualSIM megoldással. Alul van a hangszórórács és a mikrofon között a C-típusú USB-port. A 3,5 mm-es jack portot szokás szerint kihagyták.

A karcolásoktól védett, speciálisan edzett üveg hátlap igazi zsírmágnes, de az érdekesség nem ez. A rossz nyelvek szerint a formaterv az előzetesen kiszivárgott iPhone 11 kamera elrendezését majmolta le, ami végül is másmilyen lett. A kamerák elhelyezését illetően a Cubot „Kommandó” megoldása abszolút visszarepít gyermekkoromba, a boldog 80-as évekbe, ezért nekem nagyon bejövős.

A szemfüles olvasóknak bizonyára feltűnt, hogy ujjlenyomat-szenzor nincs a készüléken. A Kincs, ami nincs történetet a nagyok is beadták már nekünk. A Google Pixel 4 egyik fő újdonsága, hogy ujjlenyomat-olvasó már (kincs, ami) nincs a mobilon, helyette a Face Unlock (arcfelismerő) kerül bevetésre. A Cubot is ezt a módszert választotta. A feloldás aránylag megbízhatóan működik, 7/10-es találati aránnyal dolgozik. Gyenge fényviszonyok esetén a kijelző fehér fénnyel világít a feloldáshoz, ami egész gyorsan megtörténik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Cubot Quest Lite

    A Quest Lite is harcba száll a mostoha körülményekre szánt mobilok piacán a vásárlók kegyeiért.

  • CUBOT QUEST - törj össze, ha tudsz

    A Cubot strapafonját, a King Kong 3-at kemény próbának vetettem alá, amit jól teljesített, és itt az utódja.

  • CUBOT King Kong 3 - tűzben élve

    A Cubot szinte elpusztíthatatlan telefonját két héten keresztül nyúztam: tűzbe vittem, dobáltuk és vizet is kapott.