[RIOS ERROR]

CUBOT X6 – A sokmagos

Ár-érték arányban nagyon jónak mondható, de azért úgy érzem, hogy nincs kínai telefon kompromisszum nélkül... – írta: Bubu Kapitány, 10 éve

A szoftver I.

Op. rendszer

Egy teljesen alap 4.2.2-es Android (Jelly Bean) fut rajta gördülékenyen. A nyelvnél a magyart is be lehet állítani, de ez a választásnál nem volt szempont, de ha már van, akkor használom. Más semmi. Mindent vagy a Google Play-ből vagy külső forrásból kell telepíteni.

A beállítások menüje is elég fapados, sok dolog mintha „hiányozna”, mintha nem lehetne egyes beállításoknál az almenüket elérni finomhangolás céljából. Jó példa erre a GPS, de ezt majd később. A Build-számnál is a V0.8_20140320 szerepel, de az egyik YouTube videóban láttam V0_2-est is. Remélem, lesz hozzá valami upgrade.

Antutu benchmark

Az alábbi kép magáért beszél, de az internet is tele van hasonló értékeket produkáló fotókkal. Ez a SoC ezt tudja. Természetesen egy ZTE Blade után nagy volt az örömöm, mikor egy program telepítése pár másodperc alatt lezajlott.

OTG - USB On-The-Go

A vásárlásnál nem volt szempont, de ahogy látom, az újabb telefonoknál ez már nem fog extrának számítani, beépül a default dolgok közé.

Az X6-os mind a pendrive-ot, mind az egeret rögtön felismerte. Egérrel használni a telefont inkább érdekes volt, napi szinten nem tudnám elképzelni. Talán, ha valaki játszani akar a telefonján, akkor jó jöhet.

Fényképezés

Az elülső kamera 6 MPixel 3328*1872-as felbontással, míg a hátsó 13 MPixel, a felbontása 4160*3120 képpont.

Mivel nem vagyok egy Robert Capa, így elvárásokat sem tudok állítani a telefonnal szemben. Alkalmi fotózáshoz szerintem ezek a kamerák tökéletesek, de még akkor is használhatóak, ha a nyaralásod alkalmával otthon maradt a tükörreflexes géped. Igyekeztem különböző témákat különböző időben lefotózni. Mindenki maga döntse el a végeredményt. A képek egy kicsit ködösek, de ez lehet, hogy az én hibám és nem a telefoné.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

[RIOS ERROR]

Azóta történt

Előzmények

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]