Deezer - milliónyi zene havidíjért

Mivel az egyik mobilszolgáltató bevezette a szolgáltatásai közé a Deezert, így kipróbáltam. Marad? – írta: tomp, 12 éve

Januárban indult el nálunk is a Deezer, a Telenor pedig szeptember 3-án bejelentette, hogy elérhető lesz rajtuk keresztül is, ezért gondoltam, hogy most kipróbálom.

Egy rövid regisztráció után (ami kb. 5 perc), használatba vettem a Premium+ csomagot.
Nyomogattam, ide-oda lépegettem, zenéket raktam be és azt vettem észre, hogy már egy órája csak a Deezer oldalon vagyok.

Vigyázat, addiktív!

Ha meg akarjuk vásárolni az adott dalt, akkor pár kattintással át dob minket az Amazonra vagy az iTunes-ra, mivel a Deezeren csak hallgatni tudjuk.

18 millió dal található meg a szolgáltatásban és ebben a hatalmas számban magyar előadók is vannak.

A zenék minősége jó, 320 kbps-os MP3, bár állítólag a mobilklienssel 128 kbps-es változat megy, de én sem minőségben, sem a lejátszott dal adatmennyisége alapján nem találtam változást.

Sokan streaming alapú szolgáltatásnak mondják, pedig nem az: ha elindítjuk a lejátszást, akkor gyorsan letöltődik az adott dal és az utána következő is. Azaz ha letöltötte, akkor már a háttértárról megy és gyakorlatilag nem használja az adatkapcsolatot.
Ha tovább lépünk, akkor az előző törlődik. Hiába menti le, nem találtam sehol a fájlt.

Premium+ előfizetésnél van lehetőségünk offline módra is.
Ekkor a lejátszási listát pár „koppintásra” letölti a mobilkliens a telefonra, és ezt már el lehet érni akármilyen fájlkezelővel. De nincs sok értelme... Hiába adunk neki „.mp3” kiterjesztést, az eredmény egy nagy katyvasz lesz, mivel DRM védett a letöltött fájl, csak a Deezer saját alkalmazásával megy.

Az offline mód asztali gépnél is elérhető, de kizárólag Chrome böngészővel és letöltött kiegészítővel. Saját zenéinket is fel lehet tölteni és akár megosztani is lehetőségünk van.

Van rádió is a szolgáltatásban, ahol zene stílus vagy előadó alapján lehet választani.

A fiókunkat összekapcsolhatjuk a Facebookkal, így ha az ismerőseink közül valakinek van Deezer fiókja és ő is összekapcsolta, láthatjuk, hogy épp mit hallgat. Az elején még vicces volt, de most már unalmas. Ki kíváncsi, hogy a másik mit hallgat??

Na de mennyibe is kerül? Az első 15 nap ingyenes a Premium és Premium+ csomagoknál, azt követően a Premium 3,49€-ba, a Premium+ 6,99€-ba kerül havonta.
A Premium+ csomag ára forintra számolva körülbelül 1990Ft, de aki Telenor előfizető, az a csomagot megkapja 1390Ft-ért (ennyibe fog kerülni jövőre, mivel 2012 év végéig ingyenes).

Összességében nekem nagyon tetszik ez a szolgáltatás, teljesen kiváltotta a Google Play Music szolgáltatást, amit használtam eddig..

Megtartom-e jövőre is, amikor már fizetni kell érte? Nagy valószínűséggel igen.
Hogy miért? Mert nagyon kényelmes és a minősége is tökéletes, és a 18 milliós választék is igen jó, 1390Ft-ot nekem megér.

Azóta történt

Előzmények