Divatos vagy hasznos fogyókúra? - Kilencven napos diéta

Bárhova is nézek, bármit is olvasok, mindig szembejön velem, hogy az emberek (különösen... – írta: The7up, 17 éve

Bárhova is nézek, bármit is olvasok, mindig szembejön velem, hogy az emberek (különösen a modern világban) túlsúlyosak. És hát be kell valljam, magam is közéjük tartozom. Tisztában vagyok azzal, hogy vannak emberek akik normális testalkattal is azt mondják, hogy kövérek és fordítva; aki kövér, kikéri ezt magának.

Én egyszerűen megnéztem a centiket és a kilókat (195/135), abban maradtam magammal, hogy egy így nem mehet tovább. Direkt nem írtam oda, hogy melyik melyik, mindenki jöjjön rá maga Korábban fogyókúráztam már egyszer, akkor a ''be nem vitt kalória nem hízlal'' vonal mentén közelítettem meg a kérdést. 2-3 hónap alatt azzal sikerült kb. 15 kilót leadni, de ahogy abbahagytam és a korábbihoz hasonló stílusban folytattam az étkezést, rögtön visszajött mind - és majd' mindegyik hozott magával egy kilót.

Már régóta kacérkodtam ezzel a módszerrel, de sosem volt erőm hozzákezdeni. Biztos mindenki ismeri - majd holnapután elkezdem. De közeledik öcsém esküvője és megpróbáltam felvenni az öltönyömet. Azt nem mondom, hogy nem tudtam begombolni és úgy állt volna rajtam, mint tehénen a gatya, de erőteljesen kényelmetlen volt. Az ing pedig valósággal fojtogatott. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, bár a magas vérnyomásom is lehetne egy jó indok, mert amikor lefogytam korábban, az is enyhült.

A kilencven napos lényege, ha valaki nem ismerné:

Reggelire gyümölcs, majd

-fehérjenap
-keményítőnap
-szénhidrátnap
-gyümölcsnap

ebben a sorrendben, havonta 1-1 víznappal.

Ezért ünnepélyesen bejelentem, hogy tegnap elkezdtem a kilencven napos diétát. 135,6kg-ról indultam.

Az első nap reggelire 2 narancs, ebédre roston csirke salátával, vacsorára sonka tojással.
Ma pedig reggelire ismét 2 narancs, ebédre krumplifőzelék, utána répa, vacsira sárgaborsófőzelék lesz.

A keményítőnaptól féltem a legjobban, de alapos rákészüléssel vállalhatónak tűnik. Na majd meglátjuk, hogyan haladok.

Még jelentkezem...