Dream Machines DM2 Comfy - fő a kényelem!

A kis lengyel cég egere simán felveheti a versenyt akármelyik nagy gyártóéval, és még az ára is korrekt. – írta: Vanir, 7 éve

Külső

Csomagolás

Az én egerem egy bemutatópéldány, néhány kilométer van már a dobozban, így egy kicsit viharvert. Értelemszerűen, aki újat rendel, az nem ilyet fog kapni.
A doboz elülső része kinyitható, itt az áttetsző műanyag csomagolás mögött megcsodálhatjuk a patkányt. Ha eleget gyönyörködtünk, akkor a felső részt kinyitva ténylegesen hozzáférhetünk a tartalomhoz, mely magából az egérből, egy leírásból, és egy extra szett talpból áll (utóbbi dicséretes, kevés cég gondoskodik róla).
A kábel összehajtogatva érkezik, ez bizony fekete pontot érdemel.

Külső

Kialakítását tekintve jobbkezes, ergonomikus egérről beszélünk, de az átlagtól eltérő módon a jobb oldalon kisujjtámasz is ki van alakítva. Az egeres topik ajánlott listájából egyetlen példát tudok mondani, ami erre nagyon hasonlít (lényegében ugyanaz a burkolat), méghozzá a Mionix Naos 7000 személyében.

Én a szimmetrikus, viszonylag kisebb méretű egerekhez vagyok szokva, de pozitívan csalódtam a DM2 Comfy-ban fogását tekintve. 18 cm körüli tenyerem van (tehát úgy teljesen átlagos), és pont megfelelő volt a méret, az összes ujjam kényelmesen feküdt fel a rágcsálóra.

Anyaghasználat, összeszerelés

A felületkezelés nagyon kellemes, matt bevonat, mely nem csúszkált az izzadós tenyerem alatt. Intenzívebb használat közben sem éreztem úgy, hogy fogást vesztettem volna. Az első generációs Razer DeathAdder 3G felső részéhez tudnám leginkább hasonlítani, annál azonban sokkal jobban gyűjti az ujjlenyomatokat.

Kis cég, elvileg OEM burkolat (tehát létező, random kínai cucc, amibe a DM válogatta össze a belső elemeket). Ez általában ahhoz vezet, hogy recseg, ropog, zörög, gagyi az összkép (lásd: Ninox Venator első, fehér burkolatú kiadás). Itt szó sincs ilyenről. Minden irányból jól megnyomkodva sem hallottam semmiféle nyikorgást, recsegést. Az egeret erősen megrázva van némi nagyon enyhe zörgő hang, de a gombokat lefogva ez abszolút nem jelentkezik.

A tömege 89 gramm a gyártó szerint (elírás lesz, mert a dobozon már 94 van), az én konyhai mérlegem szerint pedig 94. Ekkora egérnél ez korrekt. A súlypont is egészen rendben van, de egy kicsit farnehéznek érzem. Általános tévhit, hogy a nehezebb egér jobb. Nem szeretném fejtegetni, hogy miért, a fentebb linkelt egeres topik összefoglalójában részletesen ki van fejtve, hogy miért jobb a könnyebb.

Világítás

A kiválasztott DPI-értéknek megfelelő színben pompázik a görgő és a DM logó. méghozzá lélegző effektussal. Beszéljenek a képek.

Összehasonlító képek


Razer DeathAdder


Microsoft IME 3.0


Logitech MX500 (=MX518/G400)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt