eBay-es kütyük kis pénzért

Be szeretnék mutatni néhány olcsó kínai terméket, melyeket megrendeltem. De megéri-e megvenni őket? – írta: mrgergoke, 11 éve

USB ventilátor

Volt, hogy nyáron nagyon melegem volt a gép előtt (tetőtéri szobában vagyok) és a noti úgyszintén megizzadt a játékok közben. Hűtőpadot nem akartam venni, inkább valami kisebbet.

Őszintén szólva a hangsúly nem is annyira a gép hűtésén volt, hanem a saját arcomén. Szinte kínálták magukat az olcsó, látszólag semmirevaló USB-s ventik eBayen. Próba szerencse - gondoltam és rögtön kettőt is vettem.
Hosszas várakozás után megjöttek, nagy izgalommal csomagoltam ki őket. A hozzájuk fűzött reményeim nagyrészt bejöttek, ugyanis nem teljesítették alul az elvárásaimat, de azért nem is ipari ventik. 2.0-ról a maguk kényelmes tempójában forognak és egy elég alacsony légszállítási rátával küldték felém a majd' 30°C-os levegőt. Persze, nyáron ez maga volt a megváltás. Komolyan mondom, hasznát vettem.

Forgás közben fényképeztem és furcsamód, kicsit sincs elmosódva.
A legjobban az tetszett bennük, hogy teljesen szétszedhetők (meg is buheráltam őket egy kicsit) és az egyes ventik összekombinálhatók egymással - ugyanis két különböző venti érkezett. Az egyik gombnyomásra indult, a másikon nem volt kapcsoló. A lapátok anyaga is kissé különbözött, bár meg nem mondom, miből vannak. Olyasmi hatása van, mint a vékony, félgumis, műanyag lapoknak. Nagyon manuálisan lehet állítani a forgás sebességét és a légszállítás mértékét: a lapátok nincsenek rögzítve teljesen, ezért ha szétszedjük a fejet, akkor mozgatható benne a lapátrész.
Értelemszerűen el lehet ,,laposítani", ill. nagyobb felület módra is kacsolhatjuk. Az optimális megoldás valahol félúton van.

A ventiről ennyit szerettem volna megosztani. Összegzésképpen szerintem mindenképpen megéri megvenni!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt