eBay és a PayPal: mit és hogyan? II.

Tapasztalatokon alapuló cikkünk az eBayen történő vásárlások kapcsán íródott. Nem szentírás, de hasznos! – írta: Melack, 12 éve

Szállítás I.

Minden megrendelés előtt érdemes megnézni, hogy egyáltalán szállítanak-e hozzánk. Mert az sem mindegy. Eleve lehet a szűrésnél kérni a worldwide - bárhol a világon - kiszállításra, de van olyan, hogy ott is vannak kivételek - ütköztem olyan hirdetésbe, hogy bárhová a világon, kivéve kis hazánk és pár ellenséges ország (Jemen, Irak, Észak-Korea). Így a termék Description // Shipping and Payment részét mindig nézzük át tételesen, mert lehet ott még pár hasznos információhoz jutni.

Ha a szállítás hozzánk már biztos és a termék is elnyerte tetszésünket, nézzük még meg, hogy milyen szállítási módok vannak. Ezek (feladó)országonként eltérhetnek, de a normál posta mellett szokott lenni gyorsposta, légi szállítás és expressz futár. Ez utóbbi szokott a leggyorsabb lenni, de a legdrágább is.

Mit tegyünk ha az eladó nem szállít az adott országba (jelen esetben „lángoktól ölelt kis hazánk”), de nekünk pont az a cucc kell mert máshonnan épp nem beszerezhető és a bogár már a fülünkbe lett ültetve? Van remény – avagy egy próbát megér, úgysem veszíthetünk semmit. Szó szerint.

Saccperkábé egy éve történt meg velem az alábbi szitu: kinéztem magamnak egy adott műszaki terméket az E-Bay nemzetközi oldalán, a pont com végződésűn... Ezzel még nem is lett volna semmi baj. A gondok ott kezdődtek, hogy az adott cikk leginkább az USA piacra volt jellemző, vagyis az EU és távol-keleti területeken nem fordult elő... vagy csak szökő évente egyszer. Gyorsan rá is csaptam a termékre, mint gyöngytyúk a takonyra... találtam belőle rengeteget. Szám szerint kb. 25 darabot. Megörültem hát: „óóó... rendeljünk”. Csakhogy a nevezett kb. 25 terméknél a „Ship to” felirat mellett az „United States” megjelölés volt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények