Egy HP Pro 3010 utóélete

Bár a BTX rövid ideig élt, az első generációja használható ATX gyanánt is. Én pedig rajongok érte! – írta: WhrlpoolMind, 1 éve

Kiköltöztetés, szellőzés módosítása

Miután kiszedtem a régi belsőt, az első dolgom a szellőzés módosítása és a porszűrés javítása megvalósítása volt. Először a ház elején lévő termetes szellőzőrácsba tettem porszűrőt. Szerencsére a műanyag előlap extrém egyszerűen kipattintható (újabb elismerés a HP mérnökeinek).

Extra figyelmesség, hogy az előlap belső oldalára mindenfajta csavarból tettek négy-négy pótdarabot. Érdemes megnézni, hogy a gyári szerelést megkönnyítendő, ugyanakkor az otthoni szerelést megnehezítendő torx-lapos csavarok kerültek a számítógépbe.

Ezután az előlapot is szétpattintottam, hogy bele tudjam tenni a porszűrőt. Ez már bonyolultabb volt, mert nem minden pöcköt láttam meg elsőre.

Végre jöhetett a porszűrő. 12 cm-es ventilátorhoz való szűrőt használtam.

Végül egyszerűen összepattintottam az előlapot.

Ezután az oldalsó szellőzők következtek. A hátoldalon az első szellőzőhöz elég volt betömködni a porszűrő anyagát, a felsőhöz viszont kétoldalú ragasztót kellett használnom.

A levehető oldallap középső nagy és felső szellőzőjét letakartam fekete kartonnal, mert azt szerettem volna, hogy a házba elölről áramoljon be a levegő, és hátul menjen ki. Sajnos az első szellőzőrácshoz már nem maradt porszűrőm, majd később veszek hozzá.

Frissítés: A hiányzó porszűrőt is feltettem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • RTX3070 16 GB VRAM-mal?

    Készítsük el! Avagy nem baj, ha még nem csináltál ilyesmit, csak bátran és átgondoltan.

Előzmények