Egy máltai augusztus, avagy a macskaparadicsom

A Budapestnél is kisebb méretű Málta Európa egy sajnálatos módon nem emlegetett gyöngyszeme. – írta: Louro, 10 éve

Ízelítő, rövid összefoglalással

Málta Európa egy sajnálatos módon nem emlegetett gyöngyszeme.

Mérete: Budapesttől is kisebb, és mégis több város helyezkedik el rajta.
Lakossága: töredéke Budapestnek.
Időjárás: Egy csepp eső sem esett. Végig napos időnk volt és mégis kellemes meleg, nem azonnal szétégető napsütés. Bár valószínűleg a tenger közelsége sokat segített :)
Nyelv: Bár az arab egy változatát beszélik és meglepő módon latin betűt használnak, még az idősek is könnyedén beszélnek angolul.
Árak: Nyugat-európai színvonal jellemzi, de ha megtaláltad a legközelebbi szupermarketet, akkor máris barátibb árakkal találkozhatsz.
Ételek, italok: főként nyúl és bárány alapanyagokat használnak a hazai különlegességekhez. De általánosságban pasta, burger, pizza hármassal találkozhat az ember. Italból pedig Kinnie a saját kis üdítőjük.
Közlekedés: Bal oldali vezetés van, mint Angliában. Az utcák szűkek, a helyi lakosok mindegyike rallypilóta. Aki autót szeretne bérelni, az nagyon-nagyon magabiztos legyen, mert nem egyszer láttunk olyat, hogy két busz úgy ment el egymás mellett, hogy talán egy ujjam fért volna el közöttük. A tömegközlekedés nem olyan, mint itthon, de 6,95 euróért bőven megéri a heti bérlet. Egész jól be van hálózva a sziget, bár némelyik járat csak félóránként jár. Emellett le kell inteni a buszt, és ha tele van, akkor meg se áll.
Közbiztonság: A lopást kb. el lehet felejteni Máltán. Autók letekert ablakkal, kulccsal a kocsiban. Ház ablakába kitett kulcscsomó. Bár, hová is vinnék az elemelt javakat? Fura, de jó magyar létemre sűrűn ellenőriztem zsebeimet, de hiába. Még kósza gondolat sincs a lopásról kint.

Máltát azoknak ajánlom, akik szeretnek túrázgatni, akik szeretnek napozni, akik szeretnek hajókázni. Itt mindháromra rengeteg lehetőség van. Mi a 7-ből 6 napon keresztül csak mentünk és csodáltuk a látnivalókat. Utolsó nap pihentünk meg és élveztük a napot egy strandon.

Máltán állítólag 365 templom van. Nem számoltuk meg, de az igaz, hogy rengeteg, és a városhoz képest nagy templomok vannak.

Ezenkívül pedig a cicabarátoknak egy külön plusz, hogy mi minden nap belefutottunk kedves, békés, barátságos kedvencekbe. Kézfertőtlenítő és egy kis száraz macskaeleség jó, ha van kéznél ;)

A következő oldalakon pedig igyekszem kibontani a tapasztaltakat kicsit részletesebben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények