Elektromos bringaaksi házilag

Avagy hogyan növeltem meg az e-bringám hatótávolságát nagyjából a háromszorosára? – írta: vamzi, 6 éve

Bevezető

Egy ideje már gondolkodtam, hogy kellene valami alternatív munkába járó eszköz, mert napi 2 x 4,5 km-re teljesen felesleges az autó. Bringám van, de körülményes hozzáférni, mert panelban lakom és a
pincében kell tárolni a mérete miatt. Plusz nyáron a nagy melegben nem komfortos leizzadva érkezni. Legyen roller, az mindig is tetszett. Elkezdtem nézelődni, hogy mit érdemes megvenni. Nézelődés közben akadtam rá egy kisméretű kerékpárra. Fizikai méretei pont passzoltak. Nagyjából 1 méter hosszú és 1 méter magas, de a kormányt lehajtva a magassága tovább csökken. Az autóba is és a 4 személyes liftbe is könnyen befér. A súlya nevetséges 12 kg. A hatótáv a megadott adatok alapján 15 km körül alakul. Ez a valóságban éppen elég lenne arra, hogy elvigyen a munkába és haza is hozzon különösebb erőlködés, idegeskedés nélkül.

Kerestem hozzá kupont és megrendeltem Kínából. Nagyjából 1 hónap alatt megjött, és néhány nap elcsúszásban, de mindig láttam épp merre jár a motyó (vonaton jött és kb. 8000 km-t tett meg).

Karácsonyra pont megjött és minden költséget figyelembe véve a kitűzött 100 000 Ft alatt maradt az ára. 7 hónap megtérüléssel számoltam, mert ennyit egy évben biztosan tudnám használni.

A bringa mélyebb elemzésébe nem mennék bele, tökéletesen összefoglalták már előttem ebben a cikkben:
https://rendeljkinait.hu/f-wheel-dyu-d1-elektromos-bicikli

Vagy a teljesen felszerelt változatáról itt olvashattok:
http://kinaicuccok.blog.hu/2018/04/11[...]kerekpar_teszt_bicikli_villanybringa_mini_motor

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Antropogén időjárás-módosítás

    Mekkora hatalom az, ha képesek vagyunk egy nagy kiterjedésű természeti folyamattal küzdeni?

  • Gogoro bemutató

    Éles körülmények között teszteltük a 2011-ben alapított tajvani elektromos robogó gyártó egyik termékét.

Előzmények